Afrin'de bomba yüklü tanker infilak etti

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından düzenlenen Zeytin Dalı Harekatı'yla teröristlerden temizlenen Suriye'nin kuzeybatısındaki şehirde, bomba yüklü bir akaryakıt tankeri infilak etti. Söz konusu saldırıda, bir kişinin yaralandığı ifade edildi.

Suriye'nin Afrin ilçesinde sabah 08.00 sıralarında bir yakıt tankerinde patlama meydana geldi.

MADDİ HASAR MEYDANA GELDİ

Yerel medya, tankerin bomba yüklü olduğunu duyurdu. Patlamada can kaybı meydana gelmediği ancak bir kişinin yaralandığı ifade edilirken; çevrede maddi hasarın meydana geldiği belirtildi.

Afrin'de bomba yüklü tanker infilak etti

ZEYTİN DALI HAREKATI’NIN AMACI

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından yapılan açıklamada Zeytin Dalı Harekatı’nın amacı, Türkiye’nin sınırlarında ve bu bölgede güvenlik ve istikrarın sağlanması olarak tanımlandı. Operasyon kapsamında “Afrin bölgesinde, PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ’a mensup teröristleri etkisiz hale getirmek ve dost ve kardeş bölge halkını bunların baskı ve zulmünden kurtarmak” da amaçlar arasında sıralandı.

NEDEN HAREKATA ZEYTİN DALI ADI VERİLDİ?

Afrin, Suriye’nin kuzey batısında olan kent. Kentin nüfusu 50.000’in üzerindedir. Zeytin ağacı Afrin’in sembolüdür ve zeytin için önemli bir üretim merkezidir. Zeytinyağı ve tekstil ve Halep sabunu kentin yerel sanayilerinden bazılarıdır.

 

Afrin'de bomba yüklü tanker infilak etti ile ilgili etiketler Suriye Afrin patlama bomba
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.