Afrin operasyonunda hangi milli silahlarımız kullanılıyor?

Afrin, Türkiye Savunma Sanayi tarafından yerli imkanlarla üretilen milli silahlarla teröristlere dar ediliyor. Çok namlulu roket atar ÇNRA'lar, ATAK Helikopteri, Hassas Güdüm Kiti, Nüfuz Edici Bomba, SİHA/İHA, CİRİT, MAM-L, Milli Piyade Tüfeği, Serhat Havan Tespit Radarı, Fırtına Obüsü, Koral (mobil elektronik harp sistemi) gibi milli silahlar Zeytin Dalı Harekatı'nda fark yaratan silahlar oldular...

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Zeytin Dalı Harekatı'nda kullandığı yerli yapım radar karıştırıcı, Fırtına obüsü, kirpi, çok namlulu roketatar, ATAK helikopter ve hassas güdümlü kitler gibi araç, silah ve mühimmatla terör örgütleri PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ mensuplarına Afrin'i dar ediyor.

Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Hatay ve Kilis'teki birçok birliğe sevk edilen tamamı yerli üretim kundağı motorlu topçu silah sistemi olan Fırtına obüsü (T-155), 40 kilometre menziliyle belirlenen hedeflere atış yapabiliyor.

Yine sınır hattına yerleştirilen milli silah çok namlulu roketatar silah sistemi (T-122 ÇNRA), gece ve gündüz her türlü hava ve arazi şartlarında kullanılıyor.

En modern sisteme sahip olan T-122 ÇNRA, Afrin kırsalında ilerleyen birliklere etkin ateş desteği sağlıyor.

silah_grafik

Afrin operasyonunda hangi milli silahlarımız kullanılıyor? ile ilgili etiketler Afrin milli silahlar savunma sanayi müsteşarlığı harekat
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul Boğazı köpürüyor! Korkutan görüntü...

İstanbul Boğazı'nın bir ucundan diğer ucuna doğru uzanan köpük yoğunluğu korkuttu. Havadan çekilen köpük yoğunluğu akıllara müsilajı getirdi.