Afrika ülkeleri darbelerin ardınan teyakkuzda: Mozambik'ten hamle!

Afrika'da yaşanan darbeler zincirinin farkında olan Afrika ülkeleri diken üzerinde. Mozambik Devlet Başkanı Filipe Nyusi ilk kadın İçişleri Bakanı Arsenia Felicidade Felix Massingue’yi göreve atadı. Ayrıca Nyusi, Savunma Bakanı'nı da değiştirdi.

Mozambik Devlet Başkanı Filipe Nyusi tarafından İçişleri Bakanlığı görevine atanan Arsenia Felicidade Felix Massingue, ülkenin ilk kadın İçişleri Bakanı oldu.

MİLLİ SAVUNMA BAKANI DA DEĞİŞTİ

Nyusi ayrıca, yeni Milli Savunma Bakanlığı görevine de Cristvo Artur Chume’yi getirdi. Eski İçişleri Bakanı ve Milli Savunma Bakanı’nın bu hafta görevlerinden alındığı da öğrenildi. Yeni Milli Savunma Bakanı Chume’nin, içlerinde Mocimboa da Praia ve Cabo Delgado’nun da bulunduğu bir çok şehirde, tümgeneral olarak görev yaptığı belirtildi.

MASSINGUE'DEN BEKLENTİLER YÜKSEK

Yeni İçişleri Bakanı Massingue İçişleri Bakanlığı görevine getirilmeden önce, göç şef komiseri olarak çalışmış, ayrıca Inhambane, Manica ve Nampula şehirlerinde de polis komiseri olarak görev almıştı.

Massingue yeni görevinde, eski hükümet görevlerinden de destek alarak terörizm, yolsuzluk ve insan kaçırma eylemleriyle mücadele etmeyi umut ediyor.

Afrika ülkeleri darbelerin ardınan teyakkuzda: Mozambik'ten hamle! ile ilgili etiketler Mozambik Afrika Darbe Bakan değişiklik içişleri savunma
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.