Afganistan'da liseler açılıyor ama kız öğrenciler olmayacak

Afganistan'da yönetimi ele geçiren Taliban liselerin yeniden açılacağını açıkladı. Ancak okullarda sadece erkek öğrenciler ve erkek öğretmenler yer alacak. Daha önce üniversitelerde kız öğrencilerin yer alabileceğini açıklayan Taliban'ın bu hamlesi kız öğrencilere yönelik yasağın genişleyebileceği anlamına geliyor.

Afganistan'da liseler eğitime yeniden başlayacak. Taliban'dan gelen açıklamada liselere yalnızca erkek öğrencilerin ve erkek öğretmenlerin döneceği bildirildi.

Bir aydır kapalı liselerde erkek öğrenciler için derslerin bir hafta sonra devam edeceği belirtildi.

Taliban'ın kontrolü ele geçirmesinden bu yana evde mahsur kalan kız öğrencilerle kadın öğretmenlerin durumuna ilişkin açıklama yapılmadı.

Taliban hafta başında kadınların üniversitelerde okumalarına izin verileceğini bildirmişti.

Ancak derslere erkeklerle birlikte katılamayacaklarını ve yeni bir kıyafet yönetmeliği ile karşı karşıya kalacaklarını duyurmuştu.

Kızların liseye gitmesinin yasaklanması daha ileri eğitime devam edemeyecekleri anlamına da geliyor.

Yakın zamanda açıklanan başka bir karar Taliban hükümetinin kadınlara yönelik kısıtlamaları sıkılaştırdığını gözler önüne serdi.

 

Afganistan'da liseler açılıyor ama kız öğrenciler olmayacak ile ilgili etiketler Taliban lise Öğrenci erkek Öğretmen kız
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.