'Afgan mültecileri birileri sınırdan alıp bize paslıyor!'

SuperHaber programcısı - gazeteci Metehan Demir, SuperHaber YouTube Koordinatörü Barış Özkan’ın sorularını canlı yayında yanıtlıyor…

SuperHaber programcısı - gazeteci Metehan Demir’in SuperHaber YouTube Koordinatörü Barış Özkan’ın sıcak gündeme ilişkin sorularını cevapladığı ‘Metehan Demir ile Gündem’in yeni bölümünde, Türkiye'deki orman yangınlarıyla mücadele ve ABD’nin Afgan mülteci planı masaya yatırıldı.

'Afgan mültecileri birileri sınırdan alıp bize paslıyor!'

"ORTADA BİR FACİA VAR"

Metehan Demir, "Sayısını bilmediğimiz canlarımızı kaybettik. Canla başla mücadele eden insanlarımızı kaybettik, onların acılarıyla kahrolduk. Aslında çok yorulduk. Kavgadan ve dövüşten de yorulduk. Önce şu yangını el birliğiyle söndürmek gerekirdi. Bir santralin patlamanın ucundan döndüğünü, canhıraş bir çabayla devletin imkanlarıyla oradaki vatandaşların fedakarlığıyla son anda söndürülmesini gördük. Bunlara bakıldığında bu yorgunluk, zihni kavgadan ve kamplaşmadan dolayı yaşadığımı yorgunluk hasar bırakan bir şekilde. 200'ün üzerinde onlarca bölgede çıkan bir yangından bahsediyoruz. Bunlar içinde sabotaj olanlar olabilir. Başka sebepler de olabilir, terör de olabilir. Genel olarak bakıldığında ortada bir facia var. Terörle mücadele ve istihbari araştırmanın devletin özel bir birimi tarafından yapıldığını söyleyebilirim. Bu işin perde arkası olanca objektifliğiyle devleti ilgili kurulmuş birimi ve Emniyet ve MİT'in ortak olmasıyla alan alan bölge bölge inceleniyor. Avrupa eksenini kasıp kavuran yangınlara da bakıldığında doğada sıra dışı olaylar oluyor. Olmayan seller, bitmeyen yağmurlar, Akdeniz'de Miami'den bile daha kötü hortumlar olacağı söyleniyor, pandemi, iklim olayları, kuraklık, su sıkıntısı... Orman yangınlarıyla mücadele eden herkese minnet borçluyuz.

"MİLLİ GÜVENLİK İLE İLGİLİ BİR DURUM VARSA HERHANGİ BİR ÜLKEDEN YARDIM İSTEMEK GAYET DOĞAL"

Eksiklerimiz varsa. Ortada da milli güvenlik ile ilgili ulusal menfaatlerimiz ve aciliyetle ilgili bir durum varsa herhangi bir ülkeden ihtiyacımızı karşılamamız gayet doğal. Tüm ülkenin cayır cayır yanmasına bir şey istemeden göz yumacak halimiz yok. Ulusal onur ulusu ayakta tutmak için yapılabilecek ülke adına, ülkenin gururunu zedelemeden yapılacak adımlar bütünüdür. Ukrayna'dan gece görüşüne sahip yangın söndürme helikopteri geldi. O gece santral yangını daha büyümeden söndürülebilirdi, sırf gece görüşlü müdahale edebilecek helikopterler olmadığından dolayı kaldı.

'Afgan mültecileri birileri sınırdan alıp bize paslıyor!' - Resim : 2

"GÖÇMENLERİN İLERİKİ ZAMANLARDA ÜLKEMİZDEKİ ORANININ %15'LERE GELECEĞİ SÖYLENİYOR. BU DURUM İSTANBUL NÜFUSUNDA BELLİ BİR ARTIŞ ORANINI İFADE EDİYOR"

Belli bir yaş grubundaki Afgan erkekler ülkemize geliyor. Aç çoluk çocuk kadın görüntülerini biz Irak ve Suriye meselesinde gördük. O gelenler ABD tarafından değil. Bu işler çok garip bir durumda. Haritaya bakmak lazım, Afganistan-İran-Türkiye arası 3500 km en az yürümeleri gereken yol var. Bu kadar insan Afganistan'dan İran üzerinden nasıl Türkiye'ye geliyor? Bakıldığında bunları birileri o sınırdan alıp bize doğru paslıyor. Göç kaosu teorisi diye bir şey var. Bu teoride, 15-25 yıllık periyotlarla konuşuluyor. bu gelenler 15 yıl sonra Türkiye'deki yüksek nüfus artış hızına sebep olur. Suriyelilerin şu an nüfusunda ciddi bir doğum oranı da var. Doğan çocuklar Türkiye'de milyonlarla ifade ediliyor. Buna bakıldığında 15-25 yıllık periyotlardaki teoride nüfusun belli bir yüzdesine geliyorlar. Şu an resmi rakamlara göre 3.6 milyon Suriyeli var. Afgan için 126 deniyor, 800 deniyor, 500 deniyor. Sonuç olarak 5 milyona yakın yabancı vardır. Aslında artık %5'lerin olduğu dönemden bahsediyoruz. Bu rakam ileride %15'lere geleceği söyleniyor, İstanbul nüfusunda belli bir oran olacak. Bu durum ileride kontrol edilemez. Yönetemediğin her coğrafyanın nüfusunda size gelen göçmen başa bela olur. Yönetebilirsek bizim için artı, ancak yönetemediğin korkunç hızla büyürse sıkıntı yaşanır." sözlerini kullandı.

Metehan Demir’in açıklamalarının tamamını SuperHaber YouTube kanalında izleyebilirsiniz...

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN 

'Afgan mültecileri birileri sınırdan alıp bize paslıyor!' ile ilgili etiketler Metehan Demir metehan demir ile gündem orman yangınları

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.