Afet bölgeleri için insani yardım kampanyası başlatıldı

Türkiye, çeşitli bölgelerde günlerdir meydana gelen yangın, sel, heyelan ve su taşkınları gibi afetlerle mücadele ediyor. Yaşanan ve bundan sonra yaşanabilecek afetlerde kullanılmak üzere AFAD koordinasyonunda yardım kampanyası başlatıldı. Kampanya düzenlenmesiyle ilgili Cumhurbaşkanı kararı Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde meydana gelen afetlerde ve bundan sonra yaşanabilecek afetlerde kullanılmak üzere Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) koordinasyonunda yardım kampanyası başlatıldı.

Afet bölgeleri için insani yardım kampanyası başlatıldı

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan Cumhurbaşkanı kararına göre; yakın zamanda meydana gelen yangın ve sel afetleri ile bundan sonra meydana gelebilecek afet durumlarında, hayatı olumsuz etkileyen şartların iyileştirilmesine katkı sağlanması amacıyla insani yardım kampanyası başlatıldı. Yardım kampanyasının koordinasyonunu yapmak üzere AFAD görevlendirildi.

 

Kampanya kapsamında valilik, belediye, diğer kamu kurum ve kuruluşlarınca toplanan yardımların aktarılması ya da gerçek ve tüzel kişilerce bağış yapılması amacıyla kamu veya özel bankalar nezdinde açılacak hesaplar AFAD tarafından duyurulacak.

 

 

 

 

 

 

Afet bölgeleri için insani yardım kampanyası başlatıldı ile ilgili etiketler AFAD Sel (Doğa olayı) Resmi Gazete afet yardım kampanyası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.