'AFAD, bira reklamı olan yardımları kabul etmedi' iddiası yalan çıktı

Kahramanmaraş'ta meydana gelen iki büyük depremin ardından Türkiye'den ve dünyadan birçok marka yardım kampanyalarına katıldı. Fakat AFAD'ın deprem bölgesinde bira reklamı olduğu gerekçesiyle Tuborg ve Efes logolu polarları kabul etmediği iddiaları sosyal medyada kısa sürede yayıldı. Bu iddiaların gerçek dışı olduğu ortaya çıktı.

Kısa süre önce sosyal medyada ortaya çıkan 'AFAD, üzerinde bira reklamlı olduğu için yardım için gönderilen polarları kabul etmedi' iddiası yalanlandı.

AFAD'DAN AÇIKLAMA

AFAD yetkilileri, bölgeye iletilen ayni bağışın AFAD ile Aile Bakanlığı temsilcileriyle birlikte organize edildiğini aktardı. AFAD yetkililerinin görüştüğü genel merkezin ayni bağış yetkilileri, AFAD’ın üzerinde alkollü içecek amblemi olduğu için ürünlerin kabul edilemeyeceği gibi bir talimat verilmediğini söyledi.

Teyit.org'un haberine göre, AFAD yetkilileri, Efes ya da Tuborg gibi alkollü içecek firmaları, üzerinde amblem olan polarları bağışlamak istediklerine dair bir taleple AFAD’a ulaşmadı.

'AFAD, bira reklamı olan yardımları kabul etmedi' iddiası yalan çıktı

EFES'TEN DE AÇIKLAMA GELDİ

Teyit'e konuşan Anadolu Efes'in iletişim ajansı yetkilileri ise depremden etkilenen illere ihtiyaç duyulan yardımı sağladıklarını söyledi ve yardımın içeriğinin giyimi de kapsadığını aktardı.

Anadolu Efes deprem bölgesine yardım için birçok ekipman gönderiyor ancak bu ekipmanlar içinde üzerinde Efes Pilsen’in logosu olan polarlar yok. Ajans yetkilileri, regülasyonlar gereği üzerinde alkol markası bulunan bir giysi yardımı göndermelerinin mümkün olmadığını açıkladı.

Sosyal medyada kullanılan görseller ise ikinci el giysi uygulamasından alınmış.

'AFAD, bira reklamı olan yardımları kabul etmedi' iddiası yalan çıktı - Resim : 2

Alkollü içecek markaları regülasyonlardan önce eşantiyon olarak birçok logolu ürün üretebiliyordu. Bu görselin de onlardan biri olduğu düşünülüyor.

'AFAD, bira reklamı olan yardımları kabul etmedi' iddiası yalan çıktı ile ilgili etiketler Anadolu Efes AFAD deprem
GÜNÜN VİDEOSU

Sırrı Süreyya Önder: Sen kime parmak sallıyorsun...

DEM Partili Meclis Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder ile milletvekilleri arasında TBMM'de gerginlik yaşandı. "Kafanıza göre benim hakkımı alamazsınız" diyen vekile sinirlenen Önder "Sen kime parmak sallıyorsun. Elini sallama bana" diyerek bağırdı.