Adnan Oktar suç örgütü davasında 68 sanık hakkında verilen tahliye kararına itiraz

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcılığı, Adnan Oktar Suç Örgütü dosyasındaki bozma kararının ardından 68 sanık hakkında verilen tahliye kararına itiraz etti.

Adnan Oktar davasında verilen beraat kararları geçtiğimiz haftaya damga vurdu. İstinaf mahkemesi, Adnan Oktar suç örgütü davasında verilen kararları usulden bozdu ve 68 sanık için tahliye kararı verdi.

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcılığı, Adnan Oktar Suç Örgütü dosyasındaki bozma kararı sonrası 68 sanık hakkında verilen tahliye kararına itiraz etti.

NE OLMUŞTU?

15 Mart'ta İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 1. Ceza Dairesi (istinaf mahkemesi), Adnan Oktar ve grubu hakkında verilen kararla ilgili itirazı sonuçlandırdı. İstinaf mahkemesi, 215 sanıklı davada aralarında Adnan Oktar’ın da bulunduğu 14 sanık hakkında örgüt yöneticiliği suçundan verilen 9 bin 803 yıl 6'şar aylık cezaları eksik soruşturma ve iddianamede olmayan suçlardan hüküm kurulması, bozma kararı verilen eylemlerle ilgili bütünsel bir yeniden yargılama yapılması gerekmesi gibi gerekçelerle bozdu. Mahkeme, Oktar hakkındaki cinsel saldırı ve çocuğa karşı cinsel istismar suçlamaları için de mağdurların rızası bulunduğu ya da şikayete bağlı suçlarda zamanında şikayette bulunulmaması gibi gerekçelerle bozma kararı verdi. Aralarında Oktar Babuna’nın da olduğu 68 sanık için tahliye kararı veren istinaf mahkemesi, Oktar ve sanıkların şirketlerinin müsaderesine yönelik kararı da kaldırdı.

Adnan Oktar suç örgütü davasında 68 sanık hakkında verilen tahliye kararına itiraz ile ilgili etiketler Adnan Oktar tahliye şuç örgütü 68 sanık
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.