Adnan Oktar dosyasında HSK yargılama izni verdi! "Görevden uzaklaştırın" çağrısı yapılıyor!

Adnan Oktar davasında skandal beraat ve tahliye kararını veren İstinaf Mahkemesi kararına imza atan hakimler hakkında HSK yargılama izni verdi. Bu gelişmenin ardından gereğinin yapılması çağrısı yapılıyor. 

Adnan Oktar Suç Örgütü davasının İstinaf aşamasında adeta örgütü aklama noktasında karar vererek yüzlerce yıl ceza alan örgüt mensubu 68 kişiyi serbest bırakan dönemin İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 1. Ceza Dairesi Başkanı, üyeleri, savcısı ve başkaca kişiler hakkında, HSK ‘da yürüyen soruşturma da HSK 1. Daire bu kişiler hakkında yargılama izni verilmesi ve ihraç edilmeleri talebinde bulunmuştu.

700 sayfaya yakın detaylı ve ciddi somut veriler ışığında hazırlanan rapor sonucu HSK 2. Daire tarafından şahıslar hakkında yargılama izni verildi.

YARGILAMA SÜRECİNDE GÖREVDEN UZAKLAŞTIRMA KONUSUNDA SON SÖZ BAKAN TUNÇ'TA

Şahısların yargılama sürecinde görevden uzaklaştırılmaları ve neticeten ihraçları talep edildi.

Şahıslar yargılanacaklar ancak yargılama sürecinde görevden uzaklaştırma noktasında son söz HSK 1. Daire ve Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'ta.

"GEREĞİ YAPILSIN" ÇAĞRILARI

Bu gelişmenin ardından gereğinin yapılması çağrısı yapılıyor. 

Avukat Burak Bekiroğlu Twitter (X) hesabından yaptığı çağrıda şu ifadelere yer verdi: 

"Sn.Bakan Av.Yılmaz Tunç, Türk Hukuk Tarihinde bu kabil 700 sayfaya yakın ve net somut verilerin olduğu rapor bir FETÖ soruşturmalarında birde Adnan Oktar davasının İstinaf aşamasında olanlarla ilgili bu soruşturmada hazırlandığı açıktır. Şahısların adeta örgütü aklama noktasında verdikleri kararın niteliği , niceliği, şekli ve amacı ortadadır.

Olanların kabul edilmesi hukuken mümkün değildir. Karar ilgili Bölge Adliye Mahkemesi 1.Ceza Dairesinin daha önce vermiş olduğu hiç bir karar ile aynı yazım diliyle yazılmamıştır.

Bu kişilerin Yargıtayda ki yargılama aşamasında görevlerine devamı mağdurlar bakımında geri dönülmez travmalara yol açacak, kamuoyunun yargıya olan güvenin sarsılmasına neden olacaktır.

Toplumun adalete olan inancı zedeleyecek ve tarafsızlık ilkesine halel getirecek durumlara müsade edilmemelidir.

Bu minvalde şahısların görevlerinden uzaklaştırılmaması halinde, yargı içerisinde tekrar bu kabil bir olaya imza atmayacakları yönünde garantide yoktur.

HSK tarafından Adnan Oktar Silahlı Suç Örgütü dosyasının İstinaf aşamasında olanlar hakkında yürütülen soruşturmada şahısların Yargıtayda Yargılanmalarına İzin veren HSK 2. Dairenin bu kararı sonrası Yargıtay tarafından yargılanacak olan bu şahıslar hakkında , HSK 1. Daire tarafından yargılama süresince görevden uzaklaştırılmaları ve neticeten ihraçlarına karar verilmesini diliyoruz."

Adnan Oktar dosyasında HSK yargılama izni verdi! "Görevden uzaklaştırın" çağrısı yapılıyor! ile ilgili etiketler Adnan Oktar HSK
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.