Adını belki de hiç duymadığınız o bitki, mucizevi etkiler yaratıyor: Çelik gibi bağışıklık sistemi için uzmanlar bu bitkiyi öneriyor…

Bitkilerin faydalarından yararlanmak isteyenler için doğa pek çok hazine barındırıyor. Bu hazinelerden birinin bağışıklık sistemini inanılmaz seviyede güçlendirdiği anlaşıldı. Bu bitkinin adı pek çok kişi tarafından araştırılıyor. İşte detaylar…

Bitkiler, hiç ummadığınız bir şekilde sağlık sorunlarından kurtulmak isteyenler için çeşitli faydalar barındırıyor. Uzmanlar, bitkilerin yalnızca destekleyici olarak kullanılmasını ve tıbbi tedavinin aksatılmaması gerektiğini savunuyor. Bazı bitkileri kullanmadan önce hekime danışmakta fayda bulunuyor.

Son zamanlarda uzmanlar adı pek de bilinmeyen bir bitkinin faydaları üzerinde konuşuyor. Bu bitki ışkın otu olarak adlandırılıyor. Işkın otunun bağışıklık sistemini ciddi anlamda güçlendirdiği biliniyor. Aynı zamanda pek çok farklı faydası da bulunuyor. Işkın otu her yerde bulunmuyor. Bu nedenle pek çok kişi ışkın otunu nereden alacağını araştırıyor.

IŞKIN OTUNUN FAYDALARI

Işkın otunun vücuda olan faydaları saymakla bitmiyor. Bağışıklık sistemini güçlendirici etkisi sayesinde hastalıklara karşı daha güçlü olmanıza yardımcı oluyor.

Uzmanlar bu bitkinin kalp ve karaciğer için de faydalı olduğunu söylüyor. Aynı zamanda beyin ve tiroit için de faydalarından bahsetmek mümkün oluyor.

IŞKIN OTU NEREDE SATILIYOR?

Adını belki de hiç duymadığınız o bitki, mucizevi etkiler yaratıyor: Çelik gibi bağışıklık sistemi için uzmanlar bu bitkiyi öneriyor…

Işkın otu, doğunun muzu olarak adlandırılıyor. Bu bitkiyi her yerde bulmak mümkün olmuyor. Elazığ’da satışa sunulan ışkın otu; Baskil, Arıcak ve Karakoçan ilçelerinde yetişiyor. Yüksek kesimlerde bulunan bu bitki, nisan ayı geldiğinde toplanıyor. Işkın otu, 50 TL’den satışa sunuluyor.

Işkın otunun faydalarını bilenler, bu bitkiyi satın almak istiyor. Işkın otu çiğ olarak yenilebiliyor. Aynı zamanda kaynatmak ve suyunu içmek de tavsiye edilen tüketim biçimlerinden biri oluyor. Işkın otuna yoğurda ekleyerek krem olarak kullananlar da bulunuyor. Bu krem ile sivilce ve akne problemlerini gidermek mümkün oluyor.

Cilt lekelerinin giderilmesini sağlayan bu bitkinin iç tarafı, doğrudan yüze sürülebiliyor. Işkın otu ilaç yapımı sırasında da kullanılıyor. Işkın otunun yemeği de yapılıyor. Işkın otu, yumurtayla omlet şeklinde yenilebilir. Aynı zamanda kapuska şeklinde de yapılıyor. Elazığ’da bu otun reçeli de yapılıyor.

Adını belki de hiç duymadığınız o bitki, mucizevi etkiler yaratıyor: Çelik gibi bağışıklık sistemi için uzmanlar bu bitkiyi öneriyor… ile ilgili etiketler
GÜNÜN VİDEOSU

Özlem Zengin'den DEM'e: İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor!

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin ile muhalefet milletvekilleri arasında 'İsrail ile ticaret' tartışması çıktı. DEM sıralarına seslenen Zengin'in "Zaten İsrail'in asıl amacı sizin gibileri korumaktır. İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor. " sözleri gündem oldu.