Adil Kullanım Kotasına yeni düzenleme

BTK, Adil Kullanım Kotası uygulaması için yeni düzenlemesini açıkladı. Yapılan açıklamalara göre AKK tamamen kalkmayacak ama bunun yerine iyileştirilmeye gidilecek.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Adil Kullanım Kotası uygulamasının 2018 yılında kaldırılacağını açıklamıştı. Ancak bu açıklamadan sonra Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'ndan (BTK) gelen açıklamalar kafaları karıştırdı. BTK'nın açıkladığı rapora göre AKK uygulaması tamamen kalkmayacak. Ancak Adil Kullanım Kotası'nda esnetmeler yapılacak.

Bildiğiniz gibi internet hızınız ne olursa olsun Adil Kullanım Kotası'nı aştığınız zaman, hızınız otomatik olarak 3 Mbit/sn'ye düşüyordu. BTK, bu konuda bir değişiklik yaparak, yüksek hızlı internet kullanıcılarını rahatlatmayı hedefliyor. Örneğin 8 ile 16 mbps arasında internet hızına sahip olan bir kullanıcı AKKye girdiği zaman hızı 3 mbps yerine 5 mbps'ye düşecek.

Bu hız düşürme uygulaması yüksek hızlara çıkıldıkça kademeli olarak değişiyor. 50 ile 100 mbps internet kullananlar ise AKKye girdiğinde hızları 24 mbps'ye düşecek.

Ayrıca 02:00 ile 08:00 arasındaki indirme işlemleri Adil Kullanım Kotası uygulamasına dahil edilmeyecek.

020120171559098622715_3.jpg

Adil Kullanım Kotasına yeni düzenleme ile ilgili etiketler BTK akk kalktı mı kalkacak mı yeni uygulama
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.