Adidas'tan Şok Hamle! Reebok’u 2,5 Milyar Dolara Bakın Kimse Sattı!

Ünlü spor markaları arasında yer alan Adidas, tabiri caizse başına bela olan bir başka marka Reebok'ı 2,5 Milyar dolar karşılığında resmen satarak dikkat çekti.

Ünlü spor markaları arasında yer alan Adidas, tabiri caizse başına bela olan bir başka marka Reebok'ı 2,5 Milyar dolar karşılığında resmen satarak dikkat çekti. 

Adidas, 2020 yılının başında başlattığı Reebok'ı satma hamlesini ve çalışmalarını nihayet sona erdirdi. Sektörün en büyük firmalarından olan, Authentic Brands Group ile yaptığı görüşmeler ve istişareler sonucunda Reebok'ı tamı tamına 2,5 milyar dolara satmayı kabul etti.

Satış işlemlerinin ise, 2022 yılının ilk dönemlerinde tamamlanacağı açıklandı. Adidas'tan yapılan bu şok hamle gündemde bomba etkisi yarattı. 

Spor Lideri Adidas Reebook'u Sattı

Daha önce ki aylarda paylaşılan bir haber içeriğinde, spor devi ve lideri olan Adidas'ın Reebok'ı satma girişiminden söz etmiştik.

Adidas'tan Şok Hamle! Reebok’u 2,5 Milyar Dolara Bakın Kimse Sattı!

Adidas gibi bir markanın böyle bir karar almasının en temel sebebi, Reebok'ın işlerinin giderek kötü bir aşamaya gelmesiydi. Bugünlerde ise beklenen gelişme yaşanmış oldu. Adidas, 2005 yılı içerisinde 3,9 milyar dolara satın aldığı spor giyim markası Reebok'ı resmi olarak sattı.

Adidas Girişimde Bulundu

Bu konuda son dakikada yapılan açıklamaya göre, Reebok'ın yeni sahibinin Authentic Brands Group (ABG) olduğu belirtildi. ABG firmasının Reebok'ı satın almak için Adidas'a ödediği nakit paranın ise 2,5 milyar dolar olduğu söylendi.

Ünlü marka Adidas, kağıt üzerinde zarar yaşamış gibi görünüyor olsa da Adidas markasının ünlü CEO'su Kasper Rorsed tarafından yapılan açıklamaların içeriğinde Reebok'tan ' en sonunda kurtulunduğu' için memnun olunduğunu ortaya koyuyor. 

Satış 2022 Yılında Gerçekleşecek

Adidasa ait olan spor markası Reebok'ı resmi olarak satması sonrasında yaptığı çarpıcı açıklamalarda, satış işleminin 2022 yılının ilk dönemlerinde tamamlanmış olacağı belirtildi. Şirketi satın alan ve piyasada ABG ismi ile bilinen markanın yönetimi, daha önce de iflas eden farklı şirketleri satın alması ile biliniyor. 

Adidas'tan Şok Hamle! Reebok’u 2,5 Milyar Dolara Bakın Kimse Sattı! ile ilgili etiketler Adidas
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.