Adidas hangi ülkenin markası? Sahibi kim? Adidas ismi nereden geliyor?

Adidas hangi ülkenin markası merak ediliyor. Dünyanın en çok tercih edilen spor giyim markası Adidas'ın sahibinin kim olduğu vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Kuruluş hikayesinin oldukça ilginç olduğu Adidas'ın nerenin malı olduğu haberimizde.

Adidas hangi ülkenin markası sorusunun yanıtı haberimizde. Dünyaca ünlü giyim markası Adidas'ın sahibi kim? İşte detaylar...

ADİDAS HANGİ ÜLKENİN MARKASI?

İlk başlarda Adolf Dassler ve kardeşi Rudolf Dassler bir aile işletmesi olarak Gebrüder Dassler Sportschuhfabrik adıyla 1948 yılında bir ayakkabı atölyesinin Almanya’nın Herzogenaurach kasabasında kurdular.

Adidas’ın Kurusucu Kimdir?

Adolf ve kardeşi Rudolf’un sahibi olduğu Gebrüder Dassler Sportschuhfabrik adlı bu şirket, İkinci Dünya Savaşı ardından anlaşmazlık sebebiyle yol ayrımına girer. Siyasi görüşleri nedeniyle birbirleriyle ters düşen ve birbirlerine küsen kardeşlerden Rudolf Dassler, aile şirketinden ayrılarak kendi ayakkabı atölyesini kurmaya karar verir. Herzogenaurach kasabasının diğer yakasında günümüzün bir diğer dünyaca ünlü markası olan Puma‘yı kurar. Her iki kardeşin yanı sıra bu iki firmada çalışan personellere de yansır. Kasabanın diğer yakasına geçmemeye özen gösteren çalışanlar, diğer firma çalışanlarının gittiği market, lokanta gibi mekanları dahi kullanmaz.

Adidas İsmi Nereden Geliyor?

Adidas firmasının marka ismi kurucusu olan Adolf Dassler’in isminden esinlenmiştir. Adolf isminin ilk 3 harfinden Adi ve Dassler soyadının ilk 3 harfini olan Das birleştirilerek markanın bugünkü ismi olan Adidas ismini almıştır.

Adidas hangi ülkenin markası? Sahibi kim? Adidas ismi nereden geliyor? ile ilgili etiketler Adidas
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.