Adetliyken mezarlığa gidilir mi? Adetli halde kabir ziyareti yapılır mı?

Kabir ziyaretleri, ülkemizde sıkça yapılan etkinliklerdendir. Özellikle arefe günlerinde oldukça kalabalık bir hal alabilir. Ancak kadınlar, kabir ziyaretleri sırasında ya da öncesinde regl olabiliyorlar. Peki adetliyken kabir ziyareti yapılır mı? Adetli halde mezarlığa gidilir mi?

Adetli halde ziyarete gidilir mi? Kadın vatandaşlar, kabir ziyareti öncesinde regl halde mezarlığa gidilir mi sorusuna yanıt arıyor. İşte detaylar...

Özellikle arefe günleri en sık yapılan aktivitelerden olan ve müslümanlar için oldukça önemli olan kabir ziyareti, mezarlık ziyareti; kadınların özel günlerine denk gelebiliyor. Bu durumda mezarlığa gidecek olan vatndaşlar ise endişeli olabiliyor. Ancak Diyanet İşleri Başkanlığı, Fetva meclisi ve Cübbeli Ahmet Hoca'nın konuyla ilgili fetvaları ortak.

ADETLİYKEN MEZARLIĞA GİDİLİR Mİ?

Adetli ve regl halde kabir ziyareti yapılabilir. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından verilen karar ile İslam'da adetliyken mezarlık ziyareti yapılmasının sakıncalı olmadığını açıkladı. Kabir ziyaretinin mahsuru olduğu davranışlar vardır ancak adetli olmak kabir ziyaretine engel değildir.

Kadınların özel hallerinde iken kabir ziyareti yapmalarını yasaklayan bir âyet veya hadis yoktur. Bu sebeple kadınların bu halde iken kabir ziyareti yapmaları ve dua niyetiyle ezberden dua ayetlerini okumaları caizdir.

 

Adetliyken mezarlığa gidilir mi? Adetli halde kabir ziyareti yapılır mı? ile ilgili etiketler sağlık adetliyken mezarlığa gidilir mi adetliyken kabir ziyareti yapılır mı
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.