Adetliyken Kur'an dinlenir mi? Regl iken dua okunur mu?

Regaip Kandili bu akşam kutlanıyor. Müslüman alemi için önemli günlerden olan ve Recep ayının ilk cuma gecesi olarak idrak edilen Regaip Kandilinde Kuran dinlemek, kuran okumak isteyen hanımların merak ettikleri konu, Adetliyken Kuran dinlenir mi, Regl iken dua okunur mu? Bu mühim soruların cevabı haberimizde.

Adetliyken Kuran dinlenir mi, regl iken dua okunur mu soruları, bu akşam idrak edilen ve müslüman vatandaşların büyük bir ehemmiyet verdiği Regaip Kandilinde en çok aranan sorulardan oldu. Kadınlar muayyen günlerinde Kuran dinleyebilir mi, regl iken dua okunur mu?

ADETLİYKEN KURAN DİNLENİR Mİ?

Kadınların özel günlerinde dua okumaları ya da Televizyon, internet gibi iletişim araçları yoluyla Kur'an dinlemelerinde bir sakınca yoktur.

Adetliyken okunabilecek dualar : Adetliyken dua edilmesinde hiçbir sakınca yoktur. İstediğiniz her duayı okuyabilirsiniz. Hatta Kur'andan Fatiha da dua niyetiyle adetli regli döneminde okunabilir. Ayrıca Kur’an'daki duaya benzeyen âyetler de Kur’an okuma niyetiyle değil de dua maksadıyla regli dönemlerinde okunabilir. Adetliyken berat kandilinde okuyabileceğiniz dualar şöyle:

-“Ey Rabbimiz! Unutur, ya da yanılırsak bizi sorumlu tutma! Ey Rabbimiz! Bize, bizden öncekilere yüklediğin gibi ağır yük yükleme. Ey Rabbimiz! Bize gücümüzün yetmediği şeyleri yükleme! Bizi affet, bizi bağışla, bize acı! Sen bizim Mevlâmızsın. Kâfirler topluluğuna karşı bize yardım et.”)

adetliyken kuran dinlenir mi ile ilgili görsel sonucu

Peygamber Efendimiz hayızlı, loğusa ve cünübün Kur'an okuması ile ilgili şöyle buyurmuştur; “Hayızlı kadın ve cünüp olan kimse Kur'an'dan bir şey okuyamaz” buyurmuşlardır.

( Tirmizi, Taharet, 98; İbni Mace, Taharet, ,105; Darakutni, Sünen, 1/117)Ayrıca hz. Ali (r.a.)de şöyle demiştir: “Allah Resülünü cünüplüğün dışında Kur'an okumadan bir şey alıkoymazdı.” (Ebu Davud, Taharet, 90; Nesei, Taharet, 170; İbn Mace, Taharet, 105) Dolayısıyla bu hadisler cünüp ile hayızlı Kur'an okuyamayağı hususunda önemli bir delildir.

Adetliyken Kur'an dinlenir mi? Regl iken dua okunur mu? ile ilgili etiketler regl adetliyken kuran dinlenir mi
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.