Adana'da yakalanan DEAŞ'lı terörist örgüte yeni katılanlara ziyafet veriyordu

Adana'da düzenlenen operasyonda terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyonda 7 şüpheli gözaltına alındı. Gözaltına alınan isimlerde Hüseyin Ebu H.'nin El Kaide'den ayrılıp DEAŞ'a katılanlar için ziyafet düzenlediği ortaya çıktı. Hüseyin Ebu H.'nin, örgütün 'yemekhane sorumlusu' olduğu tespit edildi.

Daha önceki operasyonlarda ele geçirilen dijital malzemeleri inceleyen İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Şube Müdürlüğü ekipleri, DEAŞ'ın propaganda fotoğrafları ile görüntülerinde yer alan 7 örgüt üyesinin kentte olduğunu tespit etti. Harekete geçen ekipler, özel harekat polislerinin de desteğiyle belirlenen adreslere 31 Mart'ta eş zamanlı baskın yaptı. Demir kapıları koçbaşlarıyla kırılarak girilen evlerde arama yapan ekipler, Suriyeli uyruklu 7 şüpheliyi gözaltına aldı.

Adana'da yakalanan DEAŞ'lı terörist örgüte yeni katılanlara ziyafet veriyordu

SURİYE'DE YARALANMIŞ

Emniyete götürülen şüphelilerden Hüseyin Ebu H., Ali Cuma T. (41), Ömer T. (29) ile Mahir Muhammed H.'nin (44), propaganda fotoğrafları ortaya çıktı. Suriye'deki çatışmalarda sağ bacağından yaralanan ve bastonla yürüyen Hüseyin Ebu H.'nin, örgütün 'yemekhane sorumlusu' olduğu belirlendi. Ebu H.'nin, örgütün yöneticileriyle zaman zaman bir araya geldiği ve El Kaide'den ayrılıp, DEAŞ'a katılanlar için ziyafet düzenlediği tespit edildi.

Adana'da yakalanan DEAŞ'lı terörist örgüte yeni katılanlara ziyafet veriyordu - Resim : 2

'BEN DEĞİLİM' DEDİ

Görüntülerde yer alan aldığı Ali Cuma T. de ifadesinde, kendisine zorla kamuflaj giydirildiğini ve fotoğrafının çekildiğini iddia etti. Örgüt üyesinin yanında silahlı fotoğrafı olduğu belirlenen Ömer T. ise söz konusu kişinin kendisi olmadığını ileri sürdü.

Adana'da yakalanan DEAŞ'lı terörist örgüte yeni katılanlara ziyafet veriyordu - Resim : 3

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden Hüseyin Ebu H., Ali Cuma T.’nin, Ömer T. ile Mahir Muhammed H., çıkarıldığı hakimlikçe tutuklanırken, diğer 3'ü de adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Adana'da yakalanan DEAŞ'lı terörist örgüte yeni katılanlara ziyafet veriyordu - Resim : 4

Adana'da yakalanan DEAŞ'lı terörist örgüte yeni katılanlara ziyafet veriyordu ile ilgili etiketler Adana DEAŞ terörist opersyon ziyafet El Kaide
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.