Adana'da suyla buluşturulan topraklarda çilek ihracatı hedefleniyor

Adana'da 4 milyar lira yatırım yapılan Yedi Göze Sulama Projesi'nin gerçekleştirilmesiyle suya kavuşan topraklarda üretime geçildi. Üretici Hakim Bakcan da suyla buluşan 60 dönümlük arazisinde çilek ekimine başladı.

Adana'da 4 milyar TL yatırım ile gerçekleştirilen Yedi Göze Sulama Projesi aracılığıyla suya kavuşan topraklarda üretime geçilirken, üretici Hakim Bakcan da 300 ton hasat hedefiyle 60 dönümlük arazide çilek yetiştirmeye başladı.

DSİ Genel Müdürlüğü tarafından Adana’ya yapılan “Aşağı Seyhan Yedigöze İmamoğlu Sulaması Projesi” Kozan, İmamoğlu ve Ceyhan ilçelerindeki toplam 1 milyon 65 bin 540 dekar tarım arazisine modern borulu sulama sistemi getirdi.

Proje sayesinde İmamoğlu ilçesinde 60 dönümlük arazisi suya kavuşan üreticiHakim Bakcan'da 1 milyon 500 bin lira toplamında çilek üretimi amaçlı yatırımını gerçekleştirme imkanı buldu. Bakcan, hedefinin 100 kişiye istihdam sağlanarak 300 ton çilek hasadı gerçekleştirmek istediğini aktararak, ürettiği ürünleri Avrupa'ya ihraç etmek istediğini dile getirdi.

BİR AY İÇİNDE HASADA BAŞLANILMASI PLANLANIYOR

Bakcan, ilçedeki tarım arazilerinin su ile buluşmasının ardından Avrupa’ya ihraç edebilecekleri ürün olarak çilekte karar kıldıklarını belirtirken, şu değerlendirmeyi yaptı:

 "Bir ay içinde ilk hasat yapmayı hedefliyoruz. İmamoğlu ilçemizde alternatif ürün arıyorduk. Alternatif ürün sonucunda çilek oldu kararımız. Çukurova’da yetişip yetişmediğini araştırdık. Yedi göze sulama projesi ile tüm toprakları işleme imkânımız oldu. Fide ve toprak araştırması yaptık. Biz rubigen tüplü fideleri kullandık. Tereddütlerimiz vardı ama şuan çilekler toprakla buluştu. Daha önce yer fıstığı mısır ile ilgileniyorduk. Belli dönemlerde yapabiliyorduk. Tarımsal sulamanın ovamıza gelmesi ile Yedi Göze Sulama Projesi ile ikinci bir ürün sulanabilir arazimizin genişlemesi ile 60 dönüm araziye bir buçuk milyonluk bir yatırım yaptık. Çileği İmamoğlu’ndan tüm Adana’mıza ve ihracat ile Avrupa’ya yaymak istiyoruz.

Adana'da suyla buluşturulan topraklarda çilek ihracatı hedefleniyor ile ilgili etiketler

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Sultangazi'de aralarında husumet bulunan grup trafikte silahlı kavgaya tutuştu

Sultangazi'de aralarında husumet bulunan grup trafikte silahlı kavgaya tutuştu. Güpegündüz yaşanan silahlı kavgada 3 kişi yaralandı.