Adana’da 830 Suriyeli öğretmen atandı iddiası

CHP Adana Milletvekili Orhan Sümer, Adana'da 830 Suriyeli öğretmenin okullarda 'gönüllü eğitici' olarak görevlendirildiğini iddia etti.

Sözcü'den Mehmet Serbes'in haberine göre, Adana'da 830 Suriyeli, okullarda 'gönüllü eğitici' adı altında görevlendirildi. Söz konusu iddianın dayanağı olarak CHP Adana Milletvekili Orhan Sümer gösterildi. İddiayı ortaya çıkaran CHP'li Sümer, Milli Eğtiim Bakanı Ziya Selçuk'un yanıtlaması istemiyle yazılı soru önergesi verdi.

Önergesine yanıt alamayan Sümer, Milli Eğitim Bakanlığı'nın 2020 yılı bütçesi görüşmeleri sırasında konuyu doğrudan Bakan Selçuk'a yöneltti.

Adana'daki durumu hatırlatan Sümer, "Türkiye genelinde kaç Suriyeli öğretmen görevlendirilmiştir? Bu öğretmenlerin eğitimleri nelerdir?" diye sordu.

Adana’da 830 Suriyeli öğretmen atandı iddiası

'OKULLARDAKİ SURİYELİLERİN SAYISI TÜRK ÖĞRENCİLERDEN FAZLA'

Sümer ayrıca Adana'da devlet okullarında eğitim gören çok sayıda Suriyeli öğrencilerin uyum sorununu da gündeme getirerek, "Bazı sınıflarda Suriyelilerin sayısı Türk öğrencilerden fazla. Velilerin bizlere aktardığına göre, Suriyeli öğrenciler ile Türk öğrenciler arasında uyum sorunu hâlâ çözülmedi, okullarda aşırı yığılma var. Bu konuda bir önlem almayı düşünüyor musunuz?" dedi.

Bakan Selçuk, "Biz, hiçbir şekilde, milli bütçeden bir Suriyeli öğretmen atamıyoruz. Suriyeli çocukların –uyumuyla ilgili- Türkçe öğrenmeden okullarda sınıflara girmesini istemiyoruz" yanıtını verdi.

Adana’da 830 Suriyeli öğretmen atandı iddiası ile ilgili etiketler CHP Ziya Selçuk Öğretmen Öğrenci Suriyeli Orhan Sümer
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.