"Adalet" Mitingi Maltepe sahilinde olacak... O yollar trafiğe kapalı olacak!

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun başlattığı ‘Adalet Yürüyüşü’nün başında planlandığı gibi Maltepe Cezaevi önünde değil, Maltepe’deki miting meydanında noktalanması planlanıyor. "Adalet" yürüyüşü ne zaman bitecek? Adalet mitingi ne zaman yapılacak? Adalet Mitingi'nde kapalı olacak hangi yollar kapalı olacak? MİT TIR’ları davasında ‘casusluk’la suçlanan CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu, 25 yıla mahkum edilip apar topar tutuklanmış, hemen ardından Kılıçdaroğlu, Ankara’dan İstanbul’a adalet talebiyle yürüyüşe çıkmıştı. Adalet mitingi nerede yapılacak?

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun başlattığı ‘Adalet Yürüyüşü’nün başında planlandığı gibi Maltepe Cezaevi önünde değil, Maltepe’deki miting meydanında noktalanması planlanıyor. "Adalet" yürüyüşü ne zaman bitecek? Adalet mitingi ne zaman yapılacak?

MİT TIR’ları davasında ‘casusluk’la suçlanan CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu, 25 yıla mahkum edilip apar topar tutuklanmış, hemen ardından Kılıçdaroğlu, Ankara’dan İstanbul’a adalet talebiyle yürüyüşe çıkmıştı. Adalet mitingi nerede yapılacak?

adalet

Şu zamana kadar onbinlerce insanın katıldığı ‘Adalet Yürüyüşü’, Berberoğlu’nun dışında tüm olağanüstü hal uygulamaları ve tutuklama furyalarına karşı itirazın adresi haline geldi. Yürüyüş 20’inci gününde.

Ahmet Hakan'ın, CHP’nin ağır toplarından Bülent Tezcan ve Engin Altay’dan aldığı bilgiye göre, yürüyüşün başında planlandığı gibi Berberoğlu’nun tutulduğu Maltepe Cezaevi önünde değil, Maltepe sahilindeki miting meydanında noktalanmasının planlandığını yazdı.

Daha önce de CHP’nin Maltepe’de büyük bir miting düzenleyeceği biliniyordu. Çok geniş katılım beklenen mitingin nerede olacağı böylece kesinleşti.

‘Tek sıra halinde’

Hakan, mitinge dair şu bilgileri paylaştı: “Her iki ismin anlattıklarından çıkardığım sonuçları açıklıyorum: CHP’nin tek amacı şu: Yürüyüşü barış içinde ve hiçbir olay çıkmadan tamamlamak. Maltepe Cezaevi’nin önüne gitmeyecekler. Son durakları: Maltepe Sahili’ndeki üç milyon kişiyi alacak kapasitedeki meydan olacak. Her şey planlanmış: 9 Temmuz’da saat 17.00’de Maltepe Meydanı’nda büyük bir miting yapacaklar ve o mitingle eyleme son verecekler. CHP’nin tek endişesi: İstanbul’a ulaşıldığında meydana gelebilecek provokasyonlar. Provokasyonları boşa çıkarmak için çeşitli önlemler üzerinde duruyorlar. Tek sıra halinde İstanbul’a girmek bile var seçenekler arasında. Yürüyüş boyunca hem emniyetin hem de jandarmanın tutumundan memnun CHP’liler… ‘Güvenlik için ellerinden geleni yapıyorlar’ diyorlar.”

İstanbul Emniyeti, Adalet Yürüyüşü ve Mitingi kapsamında cuma, cumartesi ve pazar günü trafiğe kapanacak yolları açıkladı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü, Kılıçdaroğlu'nun başlattığı Adalet Yürüyüşü ve devamında Maltepe yapılacak olan Adalet Mitingi ile ilgili olarak alınan tedbirler kapsamında 7 Temmuz Cuma gününden 9 Temmuz Pazar gününe kadar trafiğe kapanacak yolları açıkladı.

Alınan trafik önlemlerine ilişkin yapılan açıklamada, “7 Temmuz Cuma günü D-100 Çayırova TEM bağlantı yolundan Tuzla İçmeler Köprüye kadar kuzey yol ve kuzey yanyolun (İstanbul istikameti) tamamı ve bu yola çıkan bütün bağlantı yolları trafiğe kapatılacaktır. D-100 Pendik Tersane Köprüden D-100 Çayırova TEM bağlantı yoluna kadar olan güney yolun tamamı (Kocaeli istikamet) ve Güney yola çıkan bütün bağlantı yolları trafiğe kapatılacaktır. TEM otoyolu alternatif olarak kullanılacaktır” denildi.

Cumartesi günü kapanan yollar

Açıklamada yürüyüş kapsamında cumartesi sabah 05.00’dan itibaren ise, “D-100 Tuzla Piyade Okulu Köprüden D-100 Tersane Köprüye kadar olan Kuzey yolun ve Kuzey Şifa Mahallesi yanyolun (İstanbul istikameti) tamamı trafiğe kapatılacaktır. D-100 Tersane Köprüden Tuzla Piyade Okulu Köprüsüne kadar olan Güney yolun tamamı trafiğe kapatılacaktır. Pendik Tersane Köprüden Kartal Kumcular Sanayi Caddesi Köprüsüne kadar olan Kuzey ve Güney Yolun tamamı ve bu yola bağlanan tüm bağlantı yolları trafiğe kapatılacaktır. TEM otoyolu alternatif olarak kullanılacaktır”

"Adalet" Mitingi Maltepe sahilinde olacak... O yollar trafiğe kapalı olacak! ile ilgili etiketler Enis Berberoğlu CHP casusluk adalet adalet yürüyüşü
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.