Adalet Bakanlığı 15 bin personel alımı ve şartları neler?

 Adalet Bakanılığı persol alımı ile ilgili sıcak gelişemeler yaşandı. Adalet Bakanı Abdülhamit Gül'ün geçtiğimiz haftalarda yaptığı 15 bin personel alımı açıklaması yapmıştı. Bu açıklamasının ardından memur alımı ile ilgili ilk duyuru geldi. Adalet Bakanlığı internet sitesi üzerinden yapılan açıklamaya göre 2018 yılında 15 bin personel alımı gerçekleştirilecek. Alım 24 farklı alanda gerçekleşecek. Peki, Adalet Bakanlığı personel alımı başvuru şartları ne? İşte, yapılan duyuruya dair detaylar...

Adalet Bakanlığı personel alımı başvuru şartları ne? Adalet Bakanlığı 15 bin personel alımı için beklenen duyuruyu yaptı. Adalet Bakanlığı personel alımını yapacağı alanlar, infaz ve koruma memuru, zabıt katibi, icra katibi, mübaşir, psikolog, sosyal çalışmacı, ceza infaz kurumu katibi, sağlık memuru, teknisyen, şoför, mühendis, mütercim gibi 24 farklı alanda yapılacak. Personel alımı, 2018 yılı içerisinde gerçekleşecek. Adalet Bakanlığı personel alımı başvuru şartları ne15 bin sözleşmeli personel alımı ne zaman? İşte tüm detaylar haberimizde.

Adalet Bakanlığı 15 bin personel alımı ve şartları neler?

İlanın duyurusu, Adalet Bakanlığın resmi internet sitesinde yayımlandı. İşte o ilan;

"Adalet Bakanlığı 2018 yılında 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/B maddesi kapsamında 15 bin sözleşmeli personel alacak.

Buna göre; 2018 yılı içerisinde yaklaşık 15 bin sözleşmeli personel alımı gerçekleştirilecek. İstihdamı sağlanacak personeller Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü, Personel Genel Müdürlüğü taşra ve merkez teşkilatı, Adli Tıp Kurumu Başkanlığında görevlendirilecek.

Planlanan istihdam kapsamında infaz ve koruma memuru, zabıt katibi, icra katibi, mübaşir, psikolog, sosyal çalışmacı, ceza infaz kurumu katibi, sağlık memuru, teknisyen, şoför, mühendis, mütercim gibi 24 farklı alanda alım gerçekleştirilecek."

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, 25 Nisan Çarşamba günü yaptığı açıklamada alımla ilgili duyuruyu şu şekilde yapmıştı;

"Bu sene mezun olan öğrenci arkadaşlarımız için bu sınavı da açacağız ve inşallah yakın zamanda, bu sene sonuna kadar göreve başlamak üzere toplam 15 bin 500 adliye ve ceza infaz personeli alacağız. Hükümetimiz olarak yine gençlerimizden bu anlamda istifade edeceğiz, yakın zamanda bu konuyla ilgili de ilana çıkacağız. Bakanlığımız bünyesine 15 bin 500 personel alımı gerçekleşecektir."

Adalet Bakanlığı 15 bin personel alımı ve şartları neler? - Resim : 2

ADALET BAKANLIĞI 15 BİN PERSONEL ALIMI BAŞVURUSU YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ

ADALET BAKANLIĞI PERSONEL ALIM ŞARTLARI

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül söz konusu alımlar ile ilgili konuşmasında yakın zamanda ilanın duyurulacağını belirterek ''Bu yıl mezun olacak öğrencilerden Kasım, Aralık ayında yeni hakim, savcı alımı düşünüldüğünü belirten Gül, "Bu sene mezun olan öğrenci arkadaşlarımız için bu sınavı da açacağız ve inşallah yakın zamanda, bu sene sonuna kadar göreve başlamak üzere toplam 15 bin 500 adliye ve ceza infaz personeli alacağız. Hükümetimiz olarak yine gençlerimizden bu anlamda istifade edeceğiz, yakın zamanda bu konuyla ilgili de ilana çıkacağız. Bakanlığımız bünyesine 15 bin 500 personel alımı gerçekleşecektir" ifadelerine yer verdi.

KADROLARA GÖRE DAĞILIM NEDİR?

Adalet Bakanlığı 2018 yılı bütçe görüşmelerinde 15500 memur personel alımı yapılacağını kararlaştırdı. TBMM'de görüşülen ve Genel Kuruludaki oylama ile kabul edilen tasarıda Adalet Bakanlığı bünyesine 2018 'in kalan günlerinde hakim ve savcı 5 bin 500, yardımcı personel olarak da 10 bin personel alımı yapılacağı açıklandı.

Adalet Bakanlığı 15 bin 500 memur alımda 5 bin 500 kişilik alım hakim ve savcı kadrosu için yapılacaktır. Kalan 10 bin kişilik kadro ise infaz koruma memuru (İKM) gardiyan, zabıt katibi, şoför, teknisyen, mübaşir vb. gibi yardımcı hizmet sınıflı kadrolar için yapılması beklenmektedir.

Adalet Bakanlığının 2018 bütçe tasarısı kitapçığı geçtiğimiz günlerde kamuoyu ile paylaşıldı. Paylaşılan bütçe tasarısı kitapçığına göre Adalet Bakanlığı 2017 ve 2018 yıllarında 15 bin 500 memur alımı yapacak. Yapılacak olan bu alımların 5 bin 500'ü hakim ve savcı olacak. Geri kalan personel alımı ise yardımcı yargı personeli olacaktır.

ALIM YAPILACAK KADROLAR NELERDİR?

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, 2018 yılı sonuna kadar toplam 15 bin 500 memur alımı yapılacağını açıkladı. Açıklamasında Gül, alım yapılacak kadroları saymadı fakat 10 bin 500 kişilik geniş kadrolu bir memur alımı yapılacağından kadro sayısı da geniş olacaktır. Buna göre söz konusu alımlar için zabıt katibi, infaz koruma memuru İKM gardiyan, mübaşir, teknisyen, şoför, hizmetli gibi kadrolara ataması yapılması öngörülmektedir.

Binali Yıldırım yaptığı açıklamalarında kamu kurum ve kuruluşlarına 110 bin memur alımı yapılacağını ifade etti. Söz konusu memur alımlarının içinde Adalet Bakanlığı CTE 15 bin zabıt katibi ve infaz koruma memuru alımı da yer alıyor. 15 bin kişilik bu alım hakkında geri sayım başladı.

Başbakan Binali Yıldırım’ın açıklamalarına göre Adalet Bakanlığına 2018 yılında 15 bin personel alınacak. Bu kapsamda zabıt katibi alımı, infaz koruma memuru alımı gibi farklı branşlarda ve pozisyonlara personel istihdam edilecek. Adalet Bakanlığı Memur Sınav, Atama ve Nakil Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 5 Ekim 2017 Tarihli ve 30201 Sayılı Resmî Gazete'de yayınlandı. Buna göre, boy ve kilo şartı aranan infaz koruma memuru alımında, ilan edilen kadro sayısının 10 katı aday sözlü sınava alınacak. İnfaz koruma memuru alımında; erkeklerde 170 cm, kadınlarda 160 cm'den kısa boylu olmamak şartı ile birlikte boy uzunluğunun santimetre cinsinden son iki rakamı ile kilosu arasındaki fark 13'ten fazla, 17'den az olmaması gerekiyor.

GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.