Adalet Bakanlığı en az lise mezunu rekor personel alımı yapacak! 10 bin yeni personel alımı online başvuru linki!

Adalet Bakanlığı Bayram öncesinde 10 bini aşkın rekor sayıda personel alımı yapacağını duyurmuştu. Beklenen o gün artık geldi. Adalet Bakanlığı tarafından farklı meslek gruplarına yönelik bay ve bayan toplamda 11.205 personel alımı yapılacak. İşte detaylar…

Adalet Bakanlığı tarafından duyurusu yapılan yeni personel alımı başvurusu için ilan yayınlandı. Resmi Gazetede paylaşılan ve Bakanlığın üzerinde durduğu rekor sayıdaki personel alımı için detaylar netleşti. 11.205 personel farklı pozisyonlarda memur ve işçi olarak kadrolarda yer alacak.

 Adalet Bakanlığında çalışmak isteyenler iş başvurusunu online ortamdan gerçekleştirebiliyor. Başvuracak olan kişilerin açık kadrolar için en az lise mezunu olması şartı aranıyor. 11 bini aşkın personelin kaydının alınacağı o liste için şartlar belli oldu. Lise, ön lisans ve lisans mezunları kendine uygun kategoriye yönelik başvuruyu kadro dağılımı üzerinden yapabilecek.

ADALET BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI YENİ BAŞVURU POZİSYONLARI

Adalet Bakanlığı tarafından yapılan resmi açıklamada aşağıda yer alan meslek gruplarına yönelik belirlenmiş rakamlar üzerinden personel alımı yapılacaktır:

  • Zabıt Katibi 5 bin 461
  • Teknisyen 52
  • Sözleşmeli Mübaşir 2 bin 429
  • Şoför 216
  • Koruma ve Güvenlik Görevlisi Bin 400
  • Hizmetli Bin 69
  • İşaret Dili Tercümanı 21
  • Büro Memuru 419
  • Aşçı 71
  • Psikolog 21
  • Sosyal Çalışmacı 46

 ADALET BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI BAŞVURU TARİHİ

Adalet Bakanlığı en az lise mezunu rekor personel alımı yapacak! 10 bin yeni personel alımı online başvuru linki!

Adalet Bakanlığı tarafından müjde olarak duyurulan 11 bin 205 farklı personelin başvuru yapabileceği ilana yönelik başvuru tarihi netleşti. İlgili pozisyonlara yönelik adaylar 25 Nisan 2023 tarihinde başvuruya açık hale getirilen online sistem üzerinden katılım sağlayabilecek.

 Paylaşılan link üzerinden katılım sağlandıktan sonra ön başvurusu tamamlanan tüm adaylar için şartlarda belli oldu. 11 Mayıs tarihinde sona erecek başvuru süreci KPSS sınavına giren adayların aldıkları puan üzerinden değerlendirilecek.

 ADALET BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI

2022 yılı KPSSP3 puanı lisans mezunları için geçerli olacak. En 2022 KPSSP93 puan türü ise ön lisans mezunu için geçerli olacak. Ortaöğretim mezunları için KPSSP94 puan türü üzerinden 70 ve üzeri puan alması gerekecek.

 ADALET BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI! ONLİNE BAŞVURU LİNKİ…

Başvuruda bulunmak isteyen adayların işealımkariyerkapısı.gib.gov.tr İnternet sitesi üzerinden başvurması gerekiyor. E-devlet platformuna giriş yapıldıktan sonra Adalet Bakanlığı Kariyer Kapısı sayfası üzerinden bu alana erişim sağlanabilir. 25 Nisan tarihinde başlayan başvurular 11 Mayıs tarihinde sona erecektir.

Adalet Bakanlığı en az lise mezunu rekor personel alımı yapacak! 10 bin yeni personel alımı online başvuru linki! ile ilgili etiketler Adalet Bakanlığı personel alım ilanı
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.