"Açlık grevini sonlandırın!" çağrısı yapacaklarına böyle cesaretlendirdiler... / VİDEO

Aralarında şair, yazar ve tiyatrocuların bulunduğu bazı isimler açlık grevindeki Nuriye Gülmen ve Semih Özakça için bir günlük açlık grevine başladı!

Ataol Behramoğlu, Deniz Türkali, Edip Akbayram, Fatoş Güney, Mustafa Alabora, Defne Halman ve Hüseyin Turan gibi isimler Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın için açlık grevinin 120. gününde destek olmak amacıyla bir günlük açlık grevine başladı.

Söz konusu isimler videolar yayınlayarak açlık grevine başladıklarını duyurdu.

Ataol Behramoğlu yayınladığı videoda “Nuriye Gülmen ve Semih Özakça, başlattıkları haklı direnişin 120. gününü geride bıraktılar. Hukukun, adaletin, vicdanın sesini duyurmak için Edip Akbayram, Fatoş Güney, Hüseyin Turan ve Deniz Türkali gibi arkadaşlarımın da bulunduğu sanatçılar ve aydınlar arkadaşlarımızın yanında olmak için bir yudum su içmeyeceğiz ve boğazımızdan bir lokma geçmeyecek” diye konuştu. Edip Akbayram da yayınladığı videoda “İnsanlık onuru adaletsizliği yenecektir. Bugün ben de Semih ve Nuriye için açlık grevindeyim” ifadelerini kullandı.

"Açlık grevini sonlandırın!" çağrısı yapacaklarına böyle cesaretlendirdiler... / VİDEO ile ilgili etiketler açlık grevi
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.