Açıklama para piyasaları uzmanından geldi: “Altın alacaksam o seviyeden alırım…”

Borsa ve piyasalardaki hareketlilik, yatırımcıyı daha çok meraklandırmaya başladı. Bir uzman isim daha altın ve dolar konusunda uyarılar verdi. İşte detaylar…

Devam eden altın ve altın ürünleri borsalarındaki düşüş, Amerikan Merkez Bankası FED’in faiz artırımı kararından sonra gerçekleştiği için bağlantılı gibi görünse de aslında borsaların beklemediği bir karar çıkmamıştı. Bu noktada ABD tarım dışı işsizlik rakamlarının beklenenden daha düşük gelmesine işaret eden uzmanlar, altındaki ve diğer tüm emtialardaki ani düşüşün bundan kaynaklandığını belirtmeye başladı.

Altın ve altın ürünlerin borsalarındaki düşüş devam ederken, FED’in başkanından gelen yeni açıklama borsaları bir kez daha sarstı. Buna dikkat çeken isimlerden biri olan Para Piyasaları Uzmanı Hatice Kolçak, altının alınacak seviyelerine ilişkin konuştu. Hem ons altında hem de gram altında yaşanan düşüşe dikkat çeken Hatice Kolçak, yatırımcılara önemli pencereler açtı.

“ALTIN ALACAKSAM O SEVİYEDEN ALIRIM”

Açıklama para piyasaları uzmanından geldi: “Altın alacaksam o seviyeden alırım…”

Altın piyasalarına ilişkin önemli değerlendirmelerde bulunan uzman isim, ABD enflasyon beklentilerinin düşüşü sürecindeki payına dikkat çekti. Ardından FED başkanının açıklamalarını da gündemine alan Hatice Kolçak, “Altın alacaksam o seviyeden alırım” diyerek, belirlediği seviyeyi duyurdu. Hatice Kolçak’ın açıklamalarında şu ifadeler yer aldı:

“Altın 1837 dolar seviyesinde. Dün ABD enflasyonu geldi. Enflasyon beklentinin üzerinde geldi. Bu verilerin ardından piyasalara satış getirmesi bekleniyordu. Bir dalgalanma söz konusu oldu. Bunun devamında dün gece FED Başkanı konuştu. Tüm fiyatlamalar FED Başkanının açıklaması sonrası değişti. Buradan takip etmemiz lazım. Ons altın kritik bir noktada. Bir satış baskısı daha yaşarsa 1805 dolara kadar gerileyebilir. Alım yerleri buralar. Ama illa alacaksam buradan ve biraz daha düştüğünde alabilirim.”

“MESELA ALTIN İTHALATI YASAKLANDI”

Kendi YouTube kanalı için çektiği videoda konuşan uzman ismin gündeminde yalnızca altın ve altın ürünleri yoktu. Aynı zamanda Dolar kuru için de önemli değerlendirmelerde bulunan Hatice Kolçak, dolardaki yükselişe dikkat çekti. Altın ithalatının yasaklanmasının Dolar/TL kurunu artıracağını düşünen Kolçak, “Dolar ipin ucunda artık. Her an yukarı doğru hareket edebilir. Mesela altın ithalatı yasaklandı. Dolar topun ağzında gibi. 19'lara yakınız artık” dedi.

Açıklama para piyasaları uzmanından geldi: “Altın alacaksam o seviyeden alırım…” ile ilgili etiketler altın para Hatice
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.