Açık lise kayıtları ne zaman? MEB AÖL kayıt tarihleri belli oldu mu?

2022-2023 eğitim öğretim döneminde açık liseye kaydolmak isteyenler kayıt tarihlerini merak ediyor. Açık Öğretim Lisesi Yeni Kayıt işlemleri tüm Halk Eğitimi ve Mesleki Eğitim Merkezlerince yapılıyor. Peki, açık lise kayıtları ne zaman? MEB AÖL kayıt tarihleri belli oldu mu?

Açık lise kayıt tarihleri araştırılıyor. Yeni eğitim öğretim döneminde liseyi açıktan bitirmek isteyen kimseler MEB AÖL'e kaydolmak istiyor. Açık Öğretim Lisesi Yeni Kayıt işlemleri tüm Halk Eğitimi ve Mesleki Eğitim Merkezlerince yapılmaktadır. Peki, açık lise kayıtları ne zaman? MEB AÖL kayıt tarihleri belli oldu mu?

AÖL KAYITLARI NE ZAMAN 2022?

Açık Öğretim Lisesi kayıt tarihi henüz açıklanmadı. AÖL kayıt yenileme ve yeni kayıt tarihleri Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından açıklanacak 2022-2023 Açık Öğretim Lisesi takvimi ile belli olacak.

AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ YENİ KAYIT NASIL YAPILIR?

Açık Öğretim Lisesi Yeni Kayıt işlemleri tüm Halk Eğitimi ve Mesleki Eğitim Merkezlerince yapılmaktadır.

Yeni kayıt için kılavuzda belirtilen bankalara kayıt ücretleri yatırıldıktan sonra kayıt için gerekli evraklar tamamlanıp Halk Eğitim Müdürlüklerinde kayıt işlemleri tamamlanır.

AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ KAYIT YENİLEME İŞLEMİ

İl ve ilçelerde bulunan Halk Eğitimi Merkezi Müdürlükleri öğrencilik durumu " Silik, Donuk veya Aktif " olan öğrencilerimizden kayıt yenileme sınav bedelini anlaşmalı bankalara yatırmış öğrencilerimizin kayıt yenileme işlemleri sistem tarafından otomatik olarak yapılmaktadır. Bu öğrencilerimizin kayıt yenileme işlemlerini tamamlatmak için Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüklerine müracaat etmelerine gerek yoktur. Otomatik kayıt yenileme işlemi için ilan edilen kayıt yenileme tarihleri arasında her gün mesai bitiminden sonra Açık Öğretim Lisesi Bilgi Yönetim Sistemi çalıştırılmaktadır ve para yatıran öğrencinin öğrencilik durumu ertesi gün aktif duruma geçmektedir.

Sistemin çalıştırıldığı saate kadar kayıt yenileme ücretini anlaşmalı bankalara yatıran öğrencilerimizin öğrencilik durumları sistem üzerinden "Aktif" yapılarak kayıt yenileme işlemi tamamlanmaktadır. Kayıt yenileme işlemi tamamlanan öğrencilerimizin öğrenci numarası ve şifrelerini kullanarak sisteme giriş yapıp ilan edilen kayıt yenileme tarihleri arasında sınavına girecekleri dersleri seçmeleri ve diğer bilgilerini güncellemeleri gerekmektedir.

Açık Öğretim Lisesi Yurtdışı Programında kayıt yenileme yaptırmak isteyen öğrenciler (Batı Avrupa programı hariç); Açık Öğretim Lisesi Yurtdışı Programı kapsamında, Suudi Arabistan (Medine, Cidde, Riyad), Kuveyt, Azerbaycan, İran ve KKTC başkentlerinde bulunan irtibat bürolarından kayıt yenileme işlemlerini yaptırabilir.

Açık lise kayıtları ne zaman? MEB AÖL kayıt tarihleri belli oldu mu? ile ilgili etiketler açık lise kayıtlar
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.