AB'ye gitmek isteyen göçmenlerin yeni rotası: Kanarya Adaları

Dünyadaki neredeyse tüm göçmenlerin hedefi olan Avrupa Birliği topraklarına ulaşma çabaları, beklenmedik yerlerde devam ediyor. AB sınırlarında birçok noktada göçmen krizi yaşanırken, bir haber de pek bilinmeyen bir AB sınırından geldi: Kanarya Adaları. Sahra çölünün karşısındaki bu ada takımı, İspanya'ya ve dolayısıyla da AB'ye bağlı. Kuzey Afrika'da yeni ve ölümcül bir rota olarak göze çarpan bu noktada, 62 göçmen yakalandı. 8'i ise, tekne bulunduğunda çoktan yaşamını yitirmişti.

Kuzey Afrika kıyılarından çıkıp İspanya'nın güneybatısında, Afrika kıtasının ise batısında kalan ve Avrupa Birliği toprakları sayılan Kanarya Adaları'na ulaşan 62 düzensiz göçmenden 8'i hayatını kaybetti.

AB'ye gitmek isteyen göçmenlerin yeni rotası: Kanarya Adaları

Kanarya Adaları özerk yönetimi yetkilileri ve Sahil Güvenlik'ten yapılan açıklamada, Büyük Kanarya Adası'nın 65 kilometre güneyinde dün akşam gelen ihbar üzerine 62 düzensiz göçmenin bulunduğu bir teknenin tespit edildiği belirtildi.

TEKNEDE 7 GÖÇMENİN CESEDİYLE KARŞILAŞILDI

Açıklamada, bölgeye giden Sahil Güvenlik ekiplerinin, 62 düzensiz göçmenden 7'sini teknede ölü bulduğu, bir kişinin de helikopterle hastaneye götürülürken hayatını kaybettiği kaydedildi.

AB'ye gitmek isteyen göçmenlerin yeni rotası: Kanarya Adaları - Resim : 2

Kuzey Afrika kökenli oldukları açıklanan düzensiz göçmenlerden 12'sinin hastanede tedavi gördüğü bilgisi paylaşıldı.

AVRUPA'YA YENİ GÖÇ ROTASI: KANARYA ADALARI

Diğer yandan, söz konusu 62 kişilik grup dışında Kanarya Adaları'na son 24 saatte iki ayrı tekneyle toplam 73 düzensiz göçmenin geldiği duyuruldu.

AB'ye gitmek isteyen göçmenlerin yeni rotası: Kanarya Adaları - Resim : 3

Kuzey Afrika'dan Kanarya Adaları'na düzensiz göçmen akınında bu yıl büyük bir artış gözlenirken, İçişleri Bakanlığı verilerine göre şimdiye kadar 14 bine yakın düzensiz göçmenin geldiği ve bunun 2020 yılına göre iki kat fazla olduğu belirtiliyor.

AB'ye gitmek isteyen göçmenlerin yeni rotası: Kanarya Adaları ile ilgili etiketler göçmen kanarya adaları
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.