Abramovich ve Ukraynalı 2 müzakereci zehirlendi mi? Derileri soyuldu, gözleri kızardı

Chelsea'nin sahibi Rus milyarder Roman Abramovich'in Ukraynalı 2 müzakereci ile birlikte zehirlendiği öne sürüldü. Wall Street Journal'ın haberine göre; zehirlenme belirtileri deride soyulma, gözlerde kızarma ve baş ağrısı oldu.

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, ABD Başkan Joe Biden'a Rusya ile yapılan müzakerelerde yardımcı olabileceğini düşünmesi nedeniyle Rus oligark Roman Abramovich'e yaptırım uygulanmasını bekletmesini tavsiye etmişti.

ABD'den Wall Street Journal (WSJ), Ukrayna'nın, Rusya'nın Ukrayna işgalini sona erdirmesine yönelik müzakerelere yardım etme talebini kabul eden Abramovich ile Ukrayna ekibinin en az iki kıdemli üyesinin Kiev'deki görüşmelerin ardından zehirlendiğini yazdı.

Abramovic ve Ukraynalı iki müzakerecide zehirlenme belirtileri olarak kırmızı gözler, sürekli ağrı ve yüz ile ellerinde cilt soyulması görüldüğü belirtildi.

Mart ayının başında yaşandığı iddia edilen zehirlenme vakası sonrasında Abramovich ve Kırım Tatar milletvekili Rüstem Umerov da dahil olmak üzere Ukraynalı müzakerecilerin iyileştiği ve hayati tehlikelerinin bulunmadığı öğrenildi. Reuters kaynakalrına olayı doğrulatırken, Abramovich'in çalışmalarına ara vermediği belirtildi.

Kremlin, Abramovich'in Rusya ve Ukrayna arasındaki barış görüşmelerinde erken bir rol oynadığını, ancak sürecin artık iki tarafın müzakere ekiplerinin elinde olduğunu söyledi. İddiaya göre Rus oligark ve diğer zehirlenenler, savaşı sona erdirmek üzere yapılacak görüşmeleri sabote etmek istediklerini düşündükleri Moskova'daki aşırılık yanlılarını suçluyor.

 

Abramovich ve Ukraynalı 2 müzakereci zehirlendi mi? Derileri soyuldu, gözleri kızardı ile ilgili etiketler Ukrayna Zehirlenme abramovich Rusya Ukrayna savaşı müzakere
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da kızına şiddet uygulayan anneye vatandaşlardan tepki! Annenin cevabı pes dedirtti...

Küçükçekmece'de yolun ortasında kızına şiddet uygulayan anneye çevredekiler tepki gösterdi. Çevredekilere "Alın sizin olsun" diyen anne arkasını dönüp uzaklaştı. O anlar saniye saniye kameralara kaydedildi.