Beşiktaş'ta Aboubakar bilmecesi

Beşiktaş'la sözleşmesi 30 Haziran'da sona erecek olan Vincent Aboubakar, takımda kalmak istediğini açıkladı. Sözleşme uzatma opsiyonunu elinde bulunduran Siyah-Beyazlı kulüp, Kamerunlu yıldızın menajeriyle "ücret" pazarlığı halinde... Yönetici Emre Kocadağ ise golcü oyuncunun neden oynamadığına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Beşiktaş Asbaşkanı Emre Kocadağ, Siyah-Beyazlılar'ın kendisine en çok ihtiyaç duyduğu son haftalarda takımı yalnız bırakan Vincent Aboubakar hakkındaki iddialara cevap verdi. DHA'ya konuşan Siyah-Beyazlı idareci, "Sağlık ekibinin raporuna göre oynamadı, farklı nedenden oynamadı diyebileceğimiz bir elimizde bilgi ya da söylem yok. Tamamen oyuncunun sakatlığının geçmemesi, ağrılarını hissetmesi..." dedi. 

Sezon başında Porto'dan tapusu alınan 29 yaşındaki Kamerunlu santrfor, Süper Lig'de 26 maçta 15 gol, 5 asistle oynadı. Kupa'da da 3 maça çıkan yıldız ismin toplamda 30 maça çıkarsa, sözleşmesindeki madde gereği opsiyonu otomatik olarak devreye girecekti.

Aynı paradan sözleşmesinin uzamasını istemeyen Aboubakar'ın aslında sakat olmadığı, asıl menajeri Nir Zahavi'nin tavsiyesiyle forma giymediği iddia ediliyor.

Kocadağ, bu söylentileri, "Geldiği gün itibarıyla gerçekten kamuoyunun 15 maç oynar, belki en fazla 20 maç oynar dediği bir oyuncuydu. Beşiktaş için varını yoğunu ortaya koydu ve gereğini yaptı diye düşünüyorum. Son haftalarda daha fazla fedakarlık yapabilir miydi, o sonuçta sağlıkla alakalı bir konu. İnsanların üzerine gidip altında başka şeyler aramak da bize yakışmaz" şeklinde savuşturdu.

 ŞAMPİYON TAKIMIN İSKELETİ KORUNACAK

Şampiyon takımın iskeletini korumak istediklerini belirten Emre Kocadağ, transferle ilgili şunları söyledi: "Transer Beşiktaş'ta hiçbir zaman bitmiyor. Transfer gerçekleştirmek çok zor işler değil. Sadece ne teklif edeceğiniz, sınırlarınızın ne olacağı önemli. Yoksa parayı verdikten sonra transferi çok kolay yapabiliyorsunuz. Türkiye, İstanbul ve Beşiktaş gerçekten Avupa'da birçok oyuncunun hayallerini süsleyen, olmak istedikleri yerler. Bizim takımımızda kiralık da olsa gitmek isteyen oyuncu yok. Burada kalmak istiyorlar ama önemli olan bizim tavrımız ne olacak. Biz hocamızla, başkanımızla, transfer komitesiyle oturup Beşiktaş'ın mali şartları, performans kriterlerinin hepsini masaya yatıracağız. Şampiyon kadronun iskeletini tutmak istiyoruz. Bununla alakalı girişimleri yaptık. Yeni oyuncuları, Beşiktaş'a Şampiyonlar Ligi'nde değer katacak oyuncuları, gelecek sezon bizi yeniden şampiyonluğa götürebilecek oyuncuları Beşiktaş bünyesine katacağız. Bundan kimsenin şüphesi olmasın."

Beşiktaş'ta Aboubakar bilmecesi

TRT SPOR'A konuşan Aboubakar ise "Kesinlikle burada kalmak, Şampiyonlar Ligi'nde oynamak istiyorum ama kulübün menajerimle konuşması lazım. Kontratımda 30 maç oynama zorunluluğu maddesi olduğunu sonradan öğrendim" dedi.

Beşiktaş'ta Aboubakar bilmecesi ile ilgili etiketler Vincent Aboubakar Beşiktaş Emre Kocadağ
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.