Abonelerden Netflix'e 'Minnoşlar' darbesi!

Yükselen tepkiler ve RTÜK'ün uyarısı üzerine Cuties (Minnoşlar) filmi Netflix tarafından Türkiye kataloğundan kaldırılmıştı. Ancak filme tepkiler sadece Türkiye ile sınırlı değil. ABD'den Almanya'ya, Kanada'dan İngiltere'ye birçok ülkede filme yoğun tepkiler gelmeye devam ediyor. Çocuk istismarına ortam sağlayan filme yönelik tepkiler nedeniyle son 5 günde dünya genelinde abonelik iptallerinde tam anlamıyla patlama yaşandı. Son 30 güne bakıldığı son hafta iptaller 5'e katlandı.

Abonelik analiz sitesi Antenna'nın verilerine göre, Netflix'in Fransız yapımı "Minnoşlar" isimli filmi yayımlama ısrarı, film ve dizi platformuna pahalıya patladı.

5 GÜNDE 5'E KATLANDI

Minnoşlar'ın 9 Eylül'de yayına girmesinin ardından son 5 günde Netflix abonelik iptalleri, 13 Ağustos-12 Eylül tarihleri arasındaki iptal sayısına göre 5 kat artmış durumda.

Antenna'nın verileri arasında kaç kişinin aboneliğini iptal ettiğine ise yer verilmedi.

BORSADA DEĞERİ DÜŞTÜ

Çocuk istismarı sahneleri içeren, pedofoliyi teşvik ettiği eleştirilerine maruz kalan "Minnoşlar-Cuties" filmi nedeniyle Netflix tüm dünyada tepki çekiyor.

ABD, Kanada, Almanya ve İngiltere başta olmak üzere Netflix'i "çocuk pornografisi yayınlamakla" suçlayan üst düzey bürokratlar, kanaat önderleri ve ünlü isimler bu içeriğin Netflix kataloğundan çıkarılmasına yönelik taleplerini sürdürüyor. 

ABD'de bazı eyaletlerde Netflix'in suç işlediği ve yargılanması gerektiği ifade edilirken, tepkilerin artması ile birlikte Netflix'in borsadaki hisseleri de değer kaybetti.

Twitter'da "cancelnetflix" (Netflix'ini iptal et) etiketiyle dünya listesinde trend olan ve saatlerce listeden inmeyen kampanya, dünya basınında da geniş yer bulmuştu.

TÜRKİYE KATALOĞUNDAN ÇIKARTILDI

Minnoşlar konusunda en erken davranan ülke ise Türkiye oldu. Film daha yayına girmeden sosyal medyada başlayan ve toplumun her kesiminden destek bulan tepkiler üzerine RTÜK de devreye girmişti.

RTÜK, film yayına girmeden önce Netflix'e "çocuk istismarı sahneleri" nedeniyle Minnoşlar'ın Türkiye kataloğundan çıkarılması gerektiği uyarısında bulunmuştu.

Bu uyarının ardından Netflix 'Minnoşlar'ı Türkiye kataloğundan çıkardığını açıklamıştı. 

(A Haber)

Abonelerden Netflix'e 'Minnoşlar' darbesi! ile ilgili etiketler RTÜK Netflix Minnoşlar abone
GÜNÜN VİDEOSU

Hükümet, kamuda tasarruf tedbirlerinin ilk adımını attı! Törene makam aracı yerine otobüsle gittiler

Kamuda tasarrufun ilk adımı atıldı. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Meclis’in açılışının 104'üncü yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında katıldığı programlara, makam aracı yoğunluğunun önüne geçmek için otobüsle gitti.