Ablukaya alınan Katar'a ilk insani yardım uçağı yola çıkıyor...

10 ülkenin diplomatik ilişkilerini keserek tecrit ettiği Katar'a yiyecek ve içecek götürecek kargo uçağı İran'dan yola çıkıyor... Katar yönetimi Türkiye ile de gıda ve su tedariki için görüşme yapıyor...

10 ülkenin diplomatik ilişkilerini keserek tecrit ettiği Katar'a yiyecek ve içecek götürecek kargo uçağı İran'dan yola çıkıyor... Katar yönetimi Türkiye ile de gıda ve su tedariki için görüşme yapıyor...

Yaklaşık 4 haftalık hububat stoku kalan Katar, âcil gıda ve su ihtiyacı için Türkiye ve İran’la görüşmeler başlattı.

Gıda taşımasının Katar Hava Yolları’nın kargo uçaklarıyla yapılması bekleniyor...

İran yerel medyası ise Tahran yönetiminin yiyecek taşıyan ilk kargo uçağını Katar'a göndermeye hazırlandığını duyurdu.

İki milyondan fazla insanın yaşadığı 11 bin kilometrekarelik küçük Basra Körfezi ülkesi, yiyecek ve su talep ediyor.

katar_market

TİM İHRACAT İÇİN HAZIR

Reuters haber ajansı, Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin (TİM) de Katar'a gıda göndermeye hazır olduğunu ve Doha yönetimiyle görüşmeyi beklediğini aktarmıştı.

Türkiye’nin gıda ihracatçıları, nakliyenin uçakla yapılacak olması sebebiyle beyaz et, yumurta, süt ve süt ürünleri ile sebze ve meyve başta olmak üzeri birçok ürünün ihracatının mümkün olduğunu belirtiyor.

Bu konuda hazırlıkların hızla yapılması gerektiğini de ifade eden ihracatçılar “Krizde ilk günler. Katar’ın acil ihtiyaçlarını mümkün olan en hızlı sürede karşılamalıyız. Başlayan bu ihracat, daha birçok ürünün ihracatı için yol açabilir” diyor.

katar_market

KREDİ NOTU DÜŞÜRÜLDÜ

Bu arada uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's (S&P), Katar'ın kredi notunu 'AA'dan 'AA-' seviyesine düşürdü, görünümünü de negatife çekti.

Katar, dünyada kişi başına milli geliri en yüksek olan ülke. Küçük yüzölçümüne rağmen dünyadaki üçüncü en büyük doğalgaz rezervine sahip. Ülke, 25.7 trilyon metreküple yeryüzünde kanıtlanmış doğalgaz rezervlerinin yaklaşık yüzde 15’ini elinde bulunduruyor.

Ablukaya alınan Katar'a ilk insani yardım uçağı yola çıkıyor... ile ilgili etiketler Katar İran Türkiye gıda ve su yardımı standard & poors
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.