ABD'ye fon alacak kadar yakın, Türk'e "Türk" demekten uzak!

"Çünkü Özgür" sloganı ile yayım yapan Ruşen Çakır’ın sahibi olduğu Medyascope’un ABD'den aldığı yüz binlerce doların haber diline yansımaları tartışma konusu oldu... Ruşen Çakır ve internet sitesi nedense Türk'e "Türk" değil, "Türkiyeli" diyor! Ancak, Alman'a "Alman", Fransıza "Fransız" demekten imtina etmiyor!

Türkiye’deki muhalif medya kuruluşlarının ABD merkezli Chrest Foundation’dan maddi destek almasının yankıları sürüyor. 
 Vakfın sitesinde Medyascope’a, “Tarafsız, ana akım haber yapımcılığı ve yayıncılığı” nedeniyle toplam 476 bin 720 dolar hibe verdiğini açıklaması gözleri bir anda Medyascope’un sahibi Ruşen Çakır’a çevirdi.

"Özgür" ve "tarafsız" habercilik yaptığını öne süren Çakır'ın ABD fonları ile nasıl "özgür" habercilik yaptığı kamuoyunda tartışmaya açıldı. Ruşen Çakır ise şu ana kadar söz konusu tartışmalar hakkında tatmin edici bir açıklama yapmadı.

ABD'YE FON ALACAK KADAR YAKIN, TÜRK'E "TÜRKİYELİ" DİYECEK KADAR MESAFELİ!..

ABD fonlarının, Ruşen Çakır'ın sahibi olduğu Medyascope internet sitesinin yayın politikasını nasıl şekillendirdiği ise sır değil!..

Medyascope'un haber dili bu konuda pekçok soru işaretini ortadan kaldıracak netlikte işaretler barındırıyor.

Ruşen Çakır uzun süredir Medyascope üzerinden yaptığı yayınlarda ısrarla "AK Parti döneminin kapandığı" ve "İktidarın miadının dolduğu" şeklindeki şahsi görüşlerini dile getiriyor.

Ayrıca Medyascope iktidara muhalif olmak dışında "Türk" kimliği ile de problem yaşayan bir medya kuruluşu...

Ruşen Çakır programlarında Fransızlara "Fransız" demekten çekinmiyor ancak nedense Türklere "Türk" diyemiyor. Bunun yerine "Türkiyeli" terminolojisini kullanıyor!

Medyascope bir haberinde "Alman sosyolog" ifadesini sorunsuz şekilde yayımlayabilirken, Türk voleybolcularla ilgili bir haberde ise "Türk" kelimesini kullanmaktan imtina ediyor ve yine "Türkiyeli" kalıbını tercih ediyor. 


ABD'ye fon alacak kadar yakın, Türk'e "Türk" demekten uzak! ile ilgili etiketler Türk ruşen çakır medyascope türkiyeli

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.