Abdurrahman Dilipak'tan 10 Kasım'da tepki çekecek yazı!

Akit yazarı Abdurrahman Dilipak, 10 Kasım'da kaleme aldığı "Sevgi ve saygı, zorla mı?" başlıklı yazısında 'Atatürk'ü Koruma Kanunu' olarak bilinen Atatürk Aleyhine İşlenen Suçlar Hakkında Kanun'un kaldırılmasını istedi.

Abdurrahman Dilipak, Mustafa Kemal Atatürk'ün 81. ölüm yıl dönümünde "Sevgi ve saygı, zorla mı?" başlıklı tepki çekecek bir yazı kaleme aldı.

Dilipak, yazısında Atatürk'ü Koruma Kanunu olarak bilinen Atatürk Aleyhine İşlenen Suçlar Hakkında Kanun'un kaldırılması gerektiğini söyleyerek, Latife Hanım ile ilgili o çirkin iddiaları yeniden gündeme getirdi.

Dilipak şu ifadeleri kullandı;

"Şimdi bir de “Yeşil Kemalistler”imiz çıktı. Kemalizme en büyük zararı anti Kemalistler değil bu “Yeşil Kemalistler” veriyor aslında. İşi daha da sulandırıyorlar. Ama tabii bu oportünizmin kimseye bir faydası yok! Müslümanlara da zarar veriyorlar. Keşke herkes kendisi olsa. Hakaret olmadan eleştiri için önce herkesin eteğindeki taşı dökmesi gerek. Artık internet var. Latife hanımın mektuplarını yasaklayarak neyi saklayabilirsiniz ki!

KORUMA KANUNU KALKSIN

 Koruma kanunu kalksın ve anayasadaki, giriş ve bazı maddelerle ilgili “değiştirilemez” şartı kaldırılsın, önce şartlar eşitlensin ve hukuki bir zemin oluşturulsun. O zaman bu işten herkes kazançlı çıkar."

Yazının tamamını okumak için tıklayınız...

MUSTAFA ARMAĞAN'A HAPİS CEZASI VERİLMİŞTİ

Dilipak'ın yazısında yeniden gündeme getirdiği Mustafa Kemal Atatürk’ün eşi Latife Hanım’ın mektubunu Mayıs 2017 tarihli kapağına taşıyan Derin Tarih Dergisi’nin Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Armağan’a 5816 sayılı Atatürk’ü Koruma Kanunu'nu ihlal ettiği gerekçesiyle 1 yıl 3 ay hapis cezası verilmişti.

Aslında Latife Hanım'ın yargılandığını söyleyen Armağan, "Bizim yaptığımız sadece Boston Sunday Advertiser gazetesinin 21 Şubat 1926 tarihli nüshasında çıkan haberi Türkçe'ye tercüme ederek yayımlamaktan ibaret. Gerçekte mahkum edilen Atatürk’ün eşi Latife Hanım oldu” ifadelerini kullanmıştı.

Abdurrahman Dilipak'tan 10 Kasım'da tepki çekecek yazı! ile ilgili etiketler Mustafa Kemal Atatürk Abdurrahman Dilipak Atatürk Akit 10 Kasım
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.