Abdullah Avcı'dan ALS hastası eski Trabzonspor futbolcusu İsmail Gökçek’e ziyaret

Ligin devre arasını İstanbul’daki evinde geçiren Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, Trabzonsporlu eski futbolcu İsmail Gökçek’i evinde ziyaret etti. Avcı, 1999 yılından bu yana Amyotrofik lateral skleroz (ALS/MNH) hastası olan bordo-mavili eski futbolcuya Trabzonspor forması hediye etti.

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, 1988-1992 yılları arasında Trabzonspor forması giyen eski futbolcu ve ALS - MNH Derneği Başkanı İsmail Gökçek’i ziyaret etti.

Bakırköyspor, Trabzonspor, İstanbulspor, Sarıyer ve Güngören formaları giyen Gökçek, Türk futbolunda daha çok "Trabzonsporlu İsmail" olarak biliniyor.

İsmail Gökçek futbolu bıraktıktan sonra Sakaryaspor'da Giray Bulak'ın yardımcılığını yapmaya başladı. Bu dönemde Gökçek'in kaslarında seğirmeler, parmak uçlarında uyuşmalar ve konuşmasında bozukluklar yaşanması üzerine kendisine Amyotrofik lateral skleroz (ALS) hastalığı teşhisi konuldu. Hastalığının ilerlemesi üzerine 2000 yılında onun için Galatasaray ve Trabzonspor arasında bir jübile maçı düzenlenmesi kararlaştırıldı. Ancak bu maç stat yokluğu nedeniyle iptal edildi.

ALS DERNEĞİNİ KURDU

İsmail Gökçek'in 2000 yılında ertelenen jübilesi 29 Mart 2003'te Ali Sami Yen Stadyumu'nda oynandı. Başlama vuruşunu Gökçek'in yaptığı maçı Galatasaray 3-1'lik sonuçla kazandı. Her iki kulüp de karşılaşmadan elde ettikleri geliri İsmail Gökçek'e bıraktı.

Gökçek, 2001 yılında eşi Adalet Gökçek, Sedat Balkanlı'nın eşi Şükran Balkanlı ve diğer yedi kişiyle beraber ALS - MNH Derneği'ni kurdu. Halen bu derneğin başkanlık görevini de yürüten Gökçek, eşi ve iki çocuğuyla birlikte Ataköy'de yaşamaktadır.

 

Abdullah Avcı'dan ALS hastası eski Trabzonspor futbolcusu İsmail Gökçek’e ziyaret ile ilgili etiketler Trabzonspor Abdullah Avcı ismail gökçek ALS
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.