Abdullah Avcı'dan Ahmet Suat Özyazıcı'ya kasketli saygı duruşu

TFF Süper Kupa zaferi yaşayan Trabzonspor'da teknik direktör Abdullah Avcı'nın kupa seremonisinde başında kasketle yer almasının sırrı ortaya çıktı. Başarılı çalıştırıcı, Bordo-Mavili kulübün efsane isimlerinden Ahmet Suat Özyazıcı'nın anısını canlandırmak istemiş.

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, kazandıkları TFF Süper Kupa'yı Trabzon şehrine ve bordo-mavili taraftarlara armağan ettiklerini söyledi. Kariyerinin ilk kupasını kaldıran Avcı,  "Önce Trabzon şehrine, Trabzonspor taraftarına bu Kupa'yı armağan ediyoruz. Sonra da Abdülkadir Ömür'e... Camiamıza hayırlı olsun. Kulüpte dolaşırken çok güzel kupalar var. Bir tane daha ekledik" dedi.

Başarılı çalıştırıcı, başındaki kasketin ise tesadüfen olmadığını, unutulmaz teknik direktör Ahmet Suat Özyazıcı için giyildiğini anlattı: "Trabzonspor'a ilk geldiğini kulübü dolaşırken  Ahmet Suat Özyazıcı'nın bir kupa töreninde altında eşofman üstünde kasket gördüğümde çok hoşuma gitmişti. O zaman bunu yapmış, bugün de onun anısına olsun diye taktım. Tekrar camiamıza hayırlı olsun."

85 yaşındaki Özyazıcı, Trabzonspor efsaneleri arasında özel bir yere sahiptir. Karadeniz ekibi ilk şampiyonluğunu ve 2 şampiyonluk hariç diğer tüm şampiyonluklarını onun yönetiminde kazanmıştır. 

Abdullah Avcı'dan Ahmet Suat Özyazıcı'ya kasketli saygı duruşu

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Avcı'nın maça ilişkin sözleri ise şöyle: "Oyunun ilk 10-15 dakikalık bölümü oyuna giremedik. Sonraki bölümlerde kontrol elimizde, saha dağılımız doğru olduğunda topa biraz sahip olduğumuzda daha iyi işler yapacağımız ortadaydı. İkinci yarıda doğru organizasyonlarımız devreye girdi ve oyunu kazandık. Oyuncularımı tebrik ediyorum. Bir oyun üstünlüğümüz vardı.

Trabzonspor, 7 kere eski adı Cumhurbaşkanlığı, Süper Kupa'yı daha önce 1, bugün de ikinci kez kazanarak 9. kupasını kazandı. Böyle bir kültüre sahip olduğu için çok arzuladı, çok istedi. Bu istemenin karşılığını aldık. Özellikle bugün tribünde olan 100 Trabzon taraftarının ne kadar etkili olduğunu hissettik."


Kariyerinde ilk kupasını almasının hatırlatılması üzerine başarılı teknik adam, "Güzel bir duygu, ben bunlara çok takıntılı değilim. 17 Yaş Altı ile Avrupa Şampiyonluğu kazandığımda da bir kupa veriyorlardı. Dünya dördüncülüğü yaşadım. Türk futboluna çok önemli oyuncular kazandırdım. 2. Lig'de bugünkü takımımla bir şampiyonluk da yaşamıştım. Bence oyuncuyu ve oyunu geliştirmek, kupa kazansan da kazanmasan da toplum üzerinde saygı görmek benim için önemlidir. Ben her ikisini de yaşıyorum. Trabzonspor da olmak bu kararı verirken Sayın Başkan'a, ısrarlarından dolayı Ertuğrul Doğan'a ve Mehmet Yiğitalp'e, bugün beni Trabzonspor'a kazandırdıkları ve bu heyecanı bana yaşattıkları için çok teşekkür ediyorum. Mesleki anlamda da çok güzel duygular ve tatminler yaşıyorum. Oyuncu grubuna da o açıdan teşekkür ediyorum" diye cevap verdi.

Abdullah Avcı'dan Ahmet Suat Özyazıcı'ya kasketli saygı duruşu ile ilgili etiketler Abdullah Avcı Trabzonspor süper kupa Ahmet Suat Özyazıcı
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.