Abdullah Avcı: Herkesin izlerken keyif aldığı bir ekip olmaya doğru ilerliyoruz

Abdullah Avcı: "7 dakikalık bir uzatma... Anları oynamakla ilgili bir sıkıntımız olabilir. Bu takım iyiye doğru adımlar atıyor. Lige girerken mesafeyi daha da kısaltabilmek için, bizim için önemliydi tur atlamak. Ülke puanı için önemliydi. Sahada işler PlayStation gibi değil. Veriler kullanıyoruz. Sakatlık ve analiz risk ölçümü yapılıyor. Bugün Trabzonspor çok önemli oyunlar oynuyor ve kendi yetiştirdiği oyuncular da kullanıyor. Bundan daha büyük mutluluk olabilir mi?"

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, Molde zaferinin ardından basın toplantısında konuştu. Tecrübeli çalıştırıcı, "Hücum oynarken savunma güvenliği... Trabzonspor dominant oynuyor. Rakip sahada oynayacak. Herkesin izlerken keyif aldığı bir ekip olmaya doğru ilerliyoruz" dedi.

3-3'ün rövanşında Norveç ekibiyle deplasmanda rövanş maçına çıkan Bordo-Mavililer, 0-1 önde götürdüğü maçın 90+7. dakikasında kalesinde golü gördü. Uzatmaya giden maçta tur atlayan tarafı penaltılar belirledi... Karadeniz ekibi adını play-off turuna yazdırarak Serie A Devi AS Roma'nın rakibi oldu. 

MOLDE BİR SİSTEM TAKIMI

Avcı, basın toplantısında şunları söyledi: "2. kez resmi maç oynadık. Molde bir sistem ve organizasyon takımı. Son 10 yılın 8 senesinde Avrupa’da oynadılar. Hiç alışık olmadığımız sentetik bir saha ve futbol topuyla oynadık. Zeminin ıslandığından topun gidişatının değiştiği şeyler yaşadık. Bunlar olumsuz olanlardı. İki maçta elimizdeydi. Daha önce de bitirebilirdik. Bu oyunu geliştirerek oynayacağımızı düşünüyorum. Lig öncesi genel bir mesaj verme adına hedeflerimize hızlanma adına önemli bir gündü. Oyuncularımı kutluyorum. Lig başlıyor, ona hazırlanarak rahat bir şekilde çıkmak istiyoruz.

SERKAN ASAN'A SAHİP ÇIKTI

"Eleştiriler alacağız ama Serkan Asan’ın bugünkü performansından memnunum. Futbolda bazı veriler kullanılıyor. İsmail aramıza geç katıldı. Bir takım verileri yavaş yavaş yükseliyor. Aynı şekilde Trondsen de ağır bir sakatlıktan çıktı. Tercihlerimizi bu şekilde yaptık Perez Roma’da sol bek oynadığı için öyle oynattı."

"Sahada işler PlayStation gibi değil. Veriler kullanıyoruz. Sakatlık ve analiz risk ölçümü yapılıyor. Bugün Trabzonspor çok önemli oyunlar oynuyor ve kendi yetiştirdiği oyuncular da kullanıyor. Bundan daha büyük mutluluk olabilir mi? Bir sürü yerden geçiyor bu. Serkan altyapıdan gelmiş. Biz sadece onu konuşacaksak geriye gideriz. Serkan, Uğurcan, Parmak altyapı kaynağından oynuyor. Bundan daha güzel bir şey var mı. Trabzonspor iyi yolda. Sabır istiyorum. Serkan’ın verdiği emeğe, verdiklerinden memnumum."

Abdullah Avcı:  Herkesin izlerken keyif aldığı bir ekip olmaya doğru ilerliyoruz

AĞAOĞLU'DAN İNCİLER... 

Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu ise "Darısı Roma'nın başına" dedi.

"Çok gol kaçırdık, uzatmada da kaçan goller vardı. 19. resmi maçını oynayan bir takıma karşı kolay olmadı. Norveç takımının fişini yine bir Norveçli çekti. Trondsen işi bitirdi. Darısı Roma'nın başına... Roma maçında daha rahat olacağımızı fdüşünüyorum. Hayalperest değilim ama. Roma da Norveç gibi değil onlar da lige yeni beşlıyorlar kadroları yeni hocaları yeni inşallah Real Betis maçında (5-3 yenildiler) oynadıkları gibi oyarlar da turu geçeriz. Kadro derinliğinin faydasını gördük. Hem oynadılar hem sokra katkı verdiler, Trondsen örneğin... Ülke puanı açısından da önemliydi.

Abdullah Avcı: Herkesin izlerken keyif aldığı bir ekip olmaya doğru ilerliyoruz ile ilgili etiketler Trabzonspor Abdullah Avcı Ahmet Ağaoğlu Roma Molde UEFA Avrupa Konferans Ligi
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.