İlham Aliyev'den 'doğum günü' planı

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, bugünkü köşesinde, Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki gerilime değindi. Selvi, Azerbaycan Devlet Başkan İlham Aliyev'in Rusya'yı karşısına alacak açıklamalardan kaçındığını belirterek, ''Aliyev, Putin’in doğum gününü bahane ederek bir adım atacak'' ifadelerini kullandı.

İşgalci Ermenistan güçleri tarafından Azerbaycan'a yapılan saldırılar sonucu, Azerbaycan ordusu, Dağlık Karabağ'a kritik bir operasyon başlattı.

11'nci gününe giren operasyonda, bugüne kadar birçok kritik nokta geri alındı. Cephede çatışmalar sürerken, diplomasi kanadında da sıcak gelişmeler yaşanıyor. Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan'ın sivilleri hedef alarak yaptığı provokasyon çalışmaları, işgalciler adına henüz bir sonuç vermedi.

Azerbaycan yönetimi ise diplomaside sükunetini koruyor.

Hal böyle iken, Abdulkadir Selvi, Hürriyet'teki köşesinde, Azerbaycan Devlet Başkan İlham Aliyev'in Rusya’yı karşısına alacak açıklama yapmaktan kaçındığını belirterek, "Aliyev, Putin’in doğum gününü bahane ederek bir adım atacak" iddiasında bulundu.

''AKILLI BİR POLİTİKA''

Selvi, ''Aliyev ile Putin’in yaş günü diplomasisi'' başlıklı yazısında, "İlham Aliyev’in öncelikli olarak Putin’in Ermenistan’ın yanında yer almamasını sağlamaya çalıştığı anlaşılıyor. Hatta mümkünse yanına çekmeye çalışıyor.

Akıllı bir politika. Aliyev, Putin’in doğum gününü bahane ederek bir adım atacak. 7 Ekim 1952 tarihinde Petersburg’da doğan Putin bugün 68. yaş gününü kutlayacak.

Aliyev, Ermenistan-Azerbaycan savaşından bu yana sessizliğini koruyan Rusya Devlet Başkanı Putin’in doğum gününü kutlayarak diyalog sürecini başlatmış olacak. Böylece savaş ortasında bir doğum günü diplomasisi yaşanacak." ifadelerini kullandı.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ...

 

İlham Aliyev'den 'doğum günü' planı ile ilgili etiketler Azerbaycan Ermenistan Putin Doğum günü Abdulkadir Selvi Hürriyet İlham Aliyev işgal dağlık karabağ
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da kızına şiddet uygulayan anneye vatandaşlardan tepki! Annenin cevabı pes dedirtti...

Küçükçekmece'de yolun ortasında kızına şiddet uygulayan anneye çevredekiler tepki gösterdi. Çevredekilere "Alın sizin olsun" diyen anne arkasını dönüp uzaklaştı. O anlar saniye saniye kameralara kaydedildi.