Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Bakan Pakdemirli'ye talimat

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan Bakanlar Kurulu toplantısında Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin yer almadığını ve Erdoğan'ın Pakdemirli'ye, ''Bekir Bey, yangını söndürmeden gelme'' talimatı verdiğini kaleme aldı. İşte detaylar...

Hatay'ın Samandağ ilçesinde başlayan ve Antakya ilçesine de sıçrayan orman yangını havadan ve karadan müdahale ile kontrol altına alınmaya çalışılıyor.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ise söndürme çalışmalarını kentte yakından takip ediyor.

Bu nedenle dün gerçekleştirilen Bakanlar Kurulu toplantısına katılamayan Bakan Pakdemirli'ye Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'yangın' talimatı verdiği ortaya çıktı.

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Pakdemirli'ye, ''Bekir Bey, yangını söndürmeden gelme'' talimatı verdiğini kaleme aldı. 

İşte Selvi'nin bugünkü yazısından ilgili bölüm;

ERDOĞAN’IN TARIM BAKANI’NA TALİMATI NE OLDU?

''Dün Bakanlar Kurulu toplantısı vardı. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, toplantıya katılamadı. Pakdemirli üç gündür Hatay’da yangınla mücadelenin başından ayrılmıyor. Sahraya bir karavan getirtmiş, ihtiyaç olursa onu kullanıyor. AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman’la konuştum. Bakan Pakdemirli’nin yanındaydı. “Ciğerlerimiz yanıyor” dedi. Hatay’a geçmiş olsun. Pakdemirli, kabine toplantısı öncesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ayrıntılı olarak bilgi veriyor. Erdoğan, Pakdemirli’yi dinledikten sonra, “Bekir Bey, yangını söndürmeden gelme” diye talimatını veriyor.

Erdoğan seçimleri nasıl kazanıyor, 18 yıldır nasıl iktidarda” sorusunun cevabı burada yatıyor. Seçim bir günlük iş değil. Deprem oluyor, kimi zaman Cumhurbaşkanı bakanlarından önce deprem bölgesinde oluyor. Bakanlar ise bölgeyi ayağa kaldırmadan Ankara’ya gelmiyor. Sel felaketi yaşanıyor, ilgili bakanlar bölgeyi mesken tutuyor. Krizi, kriz merkezinde yönetiyor. Başına bir felaket geldiğinde vatandaş, devletini yanında görüyor. İşin sırrı burada yatıyor.''

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ...

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Bakan Pakdemirli'ye talimat ile ilgili etiketler Cumhurbaşkanı Erdoğan Bekir Pakdemirli Yangın Hatay Bakanlar Kurulu
GÜNÜN VİDEOSU

Slovakya Başbakanı Fico’ya silahlı saldırı!

Slovakya Başbakanı Robert Fico’ya yönelik silahlı saldırı anının görüntüleri ortaya çıkarken, saldırganın 71 yaşındaki Slovakyalı şair ve aktivist Juraj Cintula olduğu belirtildi. Fico’nun ameliyatında ise 3 saat geride kaldı.