Abdulkadir Selvi: İstanbul’daki saldırıyı planlayan şahsın ismi Ammar Jarkas!

Hürriyet Yazarı Abdulkadir Selvi, Taksim'de 6 kişinin ölümüyle sonuçlanan terör saldırısının planlayıcısı ile ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Selvi, "İstanbul’daki saldırıyı planlayan şahsın ismi Ammar Jarkas. Büyük lokma bu. Kamışlı’daki merkezden, “Ammar bizim için önemli. Ammar’ı çıkarın” dedikleri terörist." ifadelerini kullandı.

Taksim İstiklal Caddesi'nde 6 kişinin ölümüne neden olan terör saldırısıyla ilgili Hürriyet Gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, bugünkü köşe yazısında dikkat çeken açıklamalarda bulundu. 

"AMMAR BÜYÜK LOKMA, 1 YIL ÖNCE GELMİŞ İSTANBUL'A"

"İstanbul’daki saldırıyı planlayan şahsın ismi Ammar Jarkas." diyen Selvi,  "Büyük lokma bu. Kamışlı’daki merkezden, “Ammar bizim için önemli. Ammar’ı çıkarın” dedikleri terörist. Terörist kadını Yunanistan’a, Ammar'ı ise Bulgaristan’a kaçırmayı planlıyorlar." ifadelerini kullandı. 

 

İşte Selvi'nin yazısının ilgili bölümü:


KOBANİ İLE KONUŞMALAR

Olaydan sonra yaşanan teknik takipte Kobani ile konuşmalar tespit ediliyor. Kamışlı’daki merkezden, “Kız önemli değil. Onu infaz edin. Ammar bizim için önemli, Ammar’ı çıkarın” deniliyor. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Örgütün talimatı teröristin öldürülmesine yönelikti. Ya kattan atın ya kanala atın talimatı var. Teröristi öldürüp tüm network’ü çözmemizi engelleyeceklerdi” demişti.

Bombalı saldırıyı gerçekleştiren teröristi Yunanistan’a kaçırmayı planlıyorlar. Ya orada ya da kaçıramayacaklarını anlarlarsa burada infaz edip bağlantılarının ortaya çıkmasını engellemek istiyorlar. Ama kadın terörist canlı olarak yakalanınca bu plan suya düşüyor.

EYLEMİ PLANLAYAN AMMAR

İstanbul’daki saldırıyı planlayan şahsın ismi ise Ammar Jarkas. Büyük lokma bu. Kamışlı’daki merkezden, “Ammar bizim için önemli. Ammar’ı çıkarın” dedikleri terörist. Örgüt için önemli isim. Terörist kadını Yunanistan’a, Ammar Jarkas’ı ise Bulgaristan’a kaçırmayı planlıyorlar.

Suriye vatandaşı. 1 yıl önce gelmiş İstanbul’a. Kobani ile irtibatı kuran isim. Ammar Jarkas yapılan operasyonla yakalandı, şimdi içeride hesap veriyor.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

Abdulkadir Selvi: İstanbul’daki saldırıyı planlayan şahsın ismi Ammar Jarkas! ile ilgili etiketler Abdulkadir Selvi Taksim İstiklal Caddesi
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.