ABD'nin yeni projesi: Öfkeli Genç Türkler!

Suriyeli ve Afgan sığınmacılar üzerinden oynanan kirli oyunlarda açılan son kart "Öfkeli Genç Türkler" oldu! Peki, kimi fondaş gazetecilerin "Milliyetçi muhalif gençler" olarak lanse etmeye çalıştığı bu kişiler nasıl bir projenin ürünü... ABD'den, İYİ Parti'ye; fondaş medyadan, FETÖ ve kirli tuzaklara, o karanlık provokasyonların izini sürdük...

Bir süredir Türkiye'ye sığınan Suriyeli ve Afgan mülteciler üzerinden tehlikeli provokasyon girişimleri sahneye konulmak isteniyor.

Bu çerçevede, bazı muhalif medya organları ve kimi muhalefet partilerinin temsilcileri tarafından körüklenen yabancı düşmanlığı Ankara'da acı sonuçlar doğurdu.

ÖFKELİ GENÇ TÜRKLER İMZASI

İstanbul'da ise bu provokasyonların farklı bir ayağı uygulamaya konuldu. Kentin çeşitli noktalarında Türkiye'deki mültecilere yönelik sloganların yer aldığı pankartlar asıldı. "Ülkemde mülteci istemiyorum" ve "Hudut namustur" gibi ifadelerin yer aldığı pankartların altında yer alan "Öfkeli Genç Türkler" imzası ise dikkat çekti. 

Söz konusu pankartları astığı tespit edilen ve "Öfkeli Genç Türkler" ismi altında organize olan 6 öğrenci kısa süre sonra gözaltına alındı.

Şahıslar, önce Emniyet ve daha sonra savcılıkta ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakılırken, Türkiye kamuoyu "Öfkeli Genç Türkler" ismi ile ilk olarak bu olay ile tanıştı.

İYİ PARTİ BAĞLANTISI...

"Öfkeli Genç Türkler" grubuyla ilgili gelişmeler bununla da sınırlı kalmadı.

Şahısları, gözaltı sürecinde yalnız bırakmayan bir isim dikkat çekti. Bu isim, adı daha önce pekçok kez FETÖ ile anılan İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu'dan başkası değildi...

İlginç bir "tesadüf" sonucu, Kavuncu pankart olayının hemen ertesinde Halk TV'de katıldığı bir televizyon programından çıktığı sırada saldırıya uğradı. Bir şahıs, Kavuncu'ya yaklaşarak yumruk ile darp etti.

Ve bir başka ilginç "tesadüf" sonucu, hemen ertesi gün Kavuncu'nun adli süreçte yalnız bırakmadığı "Öfkeli Genç Türkler" grubundan Semir Yapıcı 3 sopalı saldırgan tarafından darp edildi.

"ÖFKELİ GENÇ TÜRKLER" KİMİN PROJESİ...

Bu ilginç "tesadüfler" sonrasında ise taşları yerine oturtan bazı gelişmeler yaşandı.

Ruşen Çakır’ın sahibi olduğu ve “Çünkü özgür” sloganı ile yayın yapan Medyascope internet sitesinde dikkat çeken bir haber yer aldı.

"MİLLİYETÇİLİĞİ" MUHALEFETE İZAFE ETME PROJESİ...

ABD'li bir vakıftan yüz binlerce dolar yardım aldığı ortaya çıkan Medyascope'un haberini, sitenin sahibi olan Ruşen Çakır, "Milliyetçi muhalif gençler: "Öfkeli Genç Türkler" kim ve ne istiyorlar?" anonsu ile duyurdu.

19 Ağustos 2021 tarihinde yayımlanan Mehmet Yaşar Altundağ imzalı haberde yer alan bazı detaylar ise oldukça dikkat çekiciydi...

Ruşen Çakır'ın "Milliyetçi muhalif gençler" olarak tanımladığı söz konusu kişilerin "AKP ve MHP iktidarının karşısında duran ama milliyetçi ve Türkçü değerlere" sahip olduğu öne sürüldü!

Milliyetçiliği, HDP ile kurulan örtülü ittifak nedeniyle geri plana atan Millet İttifakı'na dolaylı şekilde izafe etme çabası olarak göze çarpan "Öfkeli Genç Türkler" projesinin nasıl ilmek ilmek örüldüğü ise haberin satır aralarında gözler önüne serildi.

PROJE ABD'DEN FONLANAN MEDYANIN MUTFAĞINDA PİŞİYOR!

Öte yandan, ABD tarafından fonlanan Medyascope'un, kamuoyunun ilk kez 17 Ağustos'ta İstanbul'un çeşitli noktalarına asılan pankartlar ile varlığından haberdar olduğu “Öfkeli Genç Türkler” grubu ile bu olaydan günler öncesinde röportaj yaptığı ortaya çıktı!

Bu olaydan yaklaşık bir hafta önce söz konusu grubun temsilcilerinden röportaj talep eden Medyascope muhabiri Mehmet Yaşar Altundağ'ın, mülakatı yayıma hazırlama aşamaları şöyle anlatıldı;

"Medyascope’tan Mehmet Yaşar Altundağ, kendisini Öfkeli Genç Türk olarak nitelendiren ve yaşları 20-27 arasında olan yedi kişiyle Türkiye’de olup bitenlere ve siyasi fikirlerine dair konuştu. Röportajlar 6-10 Ağustos tarihlerinde röportaj vermeyi kabul edenlerin hangi şekilde daha rahat hissedeceğini belirtmesi üzerine mail, telefon veya yüz yüze formatlar halinde gerçekleştirildi. Görüşülenlerden altısı erkek ve biri kadındı. Röportaj verenlerden beşi kimliğini gizlemezken iki kişi isimlerinin paylaşılmamasını istedi."

- Bu ilginç olayların kronolojisi ise şu şekilde gerçekleşti;

6-10 Ağustos >>> Medyascope "Öfkeli Genç Türkler" grubu ile temasa geçti.

17 Ağustos >>>>> Öfkeli Genç Türkler "Hudut namustur" pankartı nedeniyle gözaltına alındı.

19 Ağustos >>>>> Medyascope "Öfkeli Genç Türkler" röportajını yayımladı.

20 Ağustos >>>>> Öfkeli Genç Türkler grubunun hamisi İYİ Parti İstanbul İl Başkanı saldırıya uğradı.

21 Ağustos >>>>> Öfkeli Genç Türkler grubundan Semir Yapıcı saldırıya uğradı.

ABD'nin yeni projesi: Öfkeli Genç Türkler! ile ilgili etiketler ABD göçmen Suriyeli Öfkeli Genç Türkler afgan sığınmacı
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.