ABD'nin yeni Ankara Büyükelçisi Jeff Flake oldu

ABD Başkanı Biden'ın temmuz ayında ABD'nin Ankara Büyükelçiliğine aday gösterdiği Jeff Flake, Senato Genel Kurulu tarafından onaylandı. Flake'in yakın zamanda ABD'nin Ankara Büyükelçisi David Satterfield'den görevi devralması bekleniyor.

ABD Başkanı Joe Biden'ın, ABD'nin Ankara Büyükelçiliğine aday gösterdiği Jeff Flake, Senato Genel Kurulu'nda onaylandı.

Jeff Flake'in Ankara Büyükelçiliği adaylığı, bugün Senato Genel Kurulu'nda yapılan sözlü oylamada kabul edildi. Senato'dan onayı alan Flake, yakın zamanda ABD'nin Ankara Büyükelçisi David Satterfield'den görevi devralacak.

ABD Başkanı Biden, Temmuz 2021'de, Flake'i ABD'nin Ankara Büyükelçiliğine aday göstermiş, Senato Dış İlişkiler Komitesi, 20 Ekim'de Flake'in adaylığını onaylayarak Senato Genel Kurulundaki nihai oylamanın önünü açmıştı.

ABD'nin yeni Ankara Büyükelçisi Jeff Flake oldu

JEFF FLAKE KİMDİR?

Jeff Flake, Cumhuriyetçi olmasına rağmen 2020 başkanlık seçiminde Demokrat Partili Biden'ı destekledi. 2013-2019'da ABD Senatosu'nda Arizona eyaleti senatörü olarak görev yapan Flake, 2001-2013 arasında da Temsilciler Meclisi üyeliği görevinde bulundu.

2019'da eski Başkan Donald Trump'ın yönetimi ve Cumhuriyetçi Partinin politikalarıyla ayrıştığı gerekçesiyle Senato'dan emekli oldu.

Emekliliğinin ardından, Trump'ı eleştirdiği Conscience of a Conservative (Bir Muhafazakarın Vicdanı) adlı kitap yazan eski Cumhuriyetçi Senatör, Ankara'da büyükelçilik görevine aday gösterilmesinden sonra yaptığı açıklamada, "Bu atamayla Biden yönetimi Amerikan dış politikası ve diplomasisinin en iyi geleneğini yeniden doğruluyor: Partizan politikaların iç mesele olarak kalması ve diğer ülkelerle ilişkilere karıştırılmaması gerektiği inancı. Amerikan dış politikası, partiler üstü olabilir ve olmalı. Bu benim inancım ve aynı zamanda taahhüdüm." demişti.

 

ABD'nin yeni Ankara Büyükelçisi Jeff Flake oldu ile ilgili etiketler abd ankara büyükelçisi Jeff Flake Joe Biden
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.