ABD'nin Moskova Büyükelçiliğinde taşınma telaşı! İlk fotoğraflar geldi...

Rusya Devlet Başkanı Putin'in 755 ABD'li diplomat için sınır dışı kararı vermesi üzerine bu ülkenin Moskova elçiliğinde hummalı bir eşya toplama çalışması başladı. Amerikalıların kullandığı büyükelçilik deposunun girişi ise Rus polisler tarafından kesilmiş durumda.

Rusya'nın ABD yaptırımlarına karşılık 755 diplomatı kovma kararıyla, Moskova'daki Amerikan büyükelçiliğine ait binalardan ilk görüntüler geldi.

Rus televizyonlarının ekrana getirdiği görüntülerde, büyükelçiliğin Serebryaniy Bor'daki yazlığında eşyalar toplanıyor. Eşyaların yüklendiği kamyonet ise, kapıda duruyor.

abd_yazlAk_kamyon

Milliyet'in haberine göre ABD sınır dışı kararından sonra ilk adımı atmış oldu.

Washington yönetimi Rusya'nın çalışanların yazlık konuta girişinde zorluk çıkardığını savunuyor, Moskova ise bu haberleri reddediyor.

abd2

Moskova'nın batısındaki büyükelçilik deposunun önü ise, Rus polis araçları tarafından kesilmiş durumda.

abd3

ABD'de Senato ve Kongre'den geçen yeni yaptırım kararı, Başkan Donald Trump'ın imzasını bekliyor. Trump tasarıya imza atması halinde yaptırımları yumuşatma veya kaldırma gibi yetkilerini de sınırlamış olacak.

Rus yönetimi, bir önceki başkan Barack Obama döneminde 35 Rus diplomatın sınır dışı edilmesine sessiz kalmış ve Trump yönetiminin hamlesini bekleyeceğini duyurmuştu.

abd4

Seçildiği günden bu yana Rusya'nın gölgesinden kurtulamayan Donald Trump ise, şimdi zor bir karar vermek zorunda.

Moskova yönetimi, yaptırımlara misilleme olarak ülkedeki ABD'li diplomatların sayısını Washington'daki Rus diplomat sayısına indirmeye karar vermişti.

ABD'nin Moskova Büyükelçiliğinde taşınma telaşı! İlk fotoğraflar geldi... ile ilgili etiketler ABD Rusya diplomat kriz
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.