ABD'nin karanlık tarihi...

Siyahi George Floyd'un polis tarafından öldürülmesinin yankıları sürerken ABD'den çok çarpıcı bir açıklama geldi. Alabama merkezli Equal Justice Initiative (Ortak Adalet Girişimi) köleliğin yasaklandığı 1865'ten sonra 2 bin siyahinin linç edilmesinin kayıt altına alınmadığını duyurdu.

Alabama merkezli Equal Justice Initiative tarafından yapılan açıklamada, ülkede "yeniden yapılanma" olarak nitelendirilen 1865-1867'de 2 bin siyahinin "linç" yöntemiyle katledilmesinin kayıtlara geçirilmediği belirtildi.

Kuruluşun araştırmasına göre, 1865-1950'de 6 bin 500 siyahi linç edilirken, bu dönemde binlerce siyahi de taciz ve tecavüze uğradı.

ABD'NİN "LİNÇ" TARİHİ
ABD'de 1865'te 13. anayasa değişikliğiyle köleliğin yasaklanmasının ardından, durumu kabul etmeyen özellikle güney eyaletlerdeki beyaz ırkçılar, binlerce siyahiyi haksız yere suçlayıp hiçbir yargılama olmadan "linç" etti.

En yoğun linç olayları 1865-1877 döneminde görülse de bu süreç 1950'lerin başına kadar sürdü.

ABD'nin karanlık tarihi... ile ilgili etiketler ABD George Floyd linç
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.