ABD'nin hamlesi sonrası Kuzey Kore, ABD'ye meydan okudu: Savaş ilanıdır!

Kuzey Kore yönetimi, yörüngeye gönderdiğini açıkladığı casus uydusu ile Beyaz Saray, ABD Savunma Bakanlığı ve bazı ABD askeri üslerini görüntülediğini duyurmuştu.Kuzey Kore bugün yaptığı iddialı açıklamada uydu operasyonlarına yapılacak her türlü müdahaleyi savaş ilanı olarak değerlendireceğini belirtti.

Kuzey Kore yönetimi, yörüngeye gönderdiğini açıkladığı casus uydusu ile Beyaz Saray, ABD Savunma Bakanlığı ve bazı ABD askeri üslerini görüntülediğini açıklamıştı. 

Kuzey Kore resmi devlet haber ajansı KCNA'nın haberine göre Pyongyang iddialı bir açıklamada daha bulundu.

"UYDU OPERASYONLARINA YAPILACAK HER TÜRLÜ MÜDAHALE SAVAŞ İLANI OLARAK DEĞERLENDİRİLECEK"

KCNA'nın Kuzey Kore Savunma Bakanlığı Sözcüsü'nün yaptığı açıklamaya dayandırdığı haberine göre, Pyongyang'ın uydu operasyonlarına yapılacak her türlü müdahaleyi savaş ilanı olarak değerlendireceğini ve ABD'nin uzaya yapacağı herhangi bir müdahaleye, ABD casus uydularının varlığını ortadan kaldırarak karşılık vereceği aktarıldı.

"ABD CASUS UYDULARINI YOK ETMEK İÇİN TEDBİR ALACAĞIZ"

Söz konusu açıklamada, "ABD'nin, en son teknolojileri yasadışı ve adaletsiz bir şekilde silahlandırarak egemen bir devletin meşru topraklarını ihlal etmeye çalışması durumunda, Kuzey Kore, ABD casus uydularının etkinliğini baltalamak veya yok etmek için meşru müdafaa amacıyla duyarlı eylem tedbirleri almayı değerlendirecektir" ifadeleri kullanıldı.

Kuzey Kore, ABD anakarası, Japonya ve ABD'nin Guam bölgesindeki askeri tesislerin fotoğraflarını ileten ilk askeri casus uydusunu 21 Kasım'da başarıyla fırlattığını açıklamıştı.

ABD'nin hamlesi sonrası Kuzey Kore, ABD'ye meydan okudu: Savaş ilanıdır! ile ilgili etiketler ABD Kuzey Kore
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.