ABD'nin 'Dolar ile terbiye etme' politikasına karşı önlemler alan Putin'den çarpıcı açıklamalar

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ABD'ye kendi tarzıyla yüklenmeyi sürdürüyor. Önce ABD'yi Sovyetler Birliği'ne benzeten Putin, sonra da ABD'nin ekonomiyi silahlaştırmasını eleştirdi.

Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği (SSCB) döneminde Sovyet istihbaratı KGB'nin casusu olan (ve Türkiye'de, İzmir'de, Aliağa Tüpraş'ta çalışmış olan) Putin, yaptığı açıklamada bugünün ABD'sini SSCB'ye benzetti. 

Rusen Press'in aktardığı üzere, Putin, ABD'nin tipik bir imparatorluk olduğunu ifade etti. 

ABD, GÜCÜNE FAZLA GÜVENİYOR

Putin, ABD hakkında 'Kendi başına başa çıkamayacağı sorunlar üreten, gücüne aşırı güvenen tipik bir imparatorluk. Sovyetler Birliği'ne benziyor.' betimlemesini yaptı. 

KENDİ BİNDİĞİ DAL OLAN DOLARI KESİYOR

Putin, ABD'nin ekonomiyi silahlaştırdığını ve bunu hasımlarına karşı çekinmeden kullandığını ifade etti. Putin'e göre, ABD'nin kendi para birimini bir yaptırım aracı olarak kullanması, dünyada ABD dolarına olan güveni de sarsıyor. ABD'nin 'süper güç' olmasının en büyük sebebi ise tüm dünyanın rezerv olarak Amerikan Doları kullanması. Fakat artık bu, avantajdan çok dezavantaja dönüşmüş durumda ve bunun tek sorumlusu da ABD'nin kendisi. 

RUS EKONOMİSİ DOLARDAN ARINDIRILACAK

Rusya'nın ekonomisini dolarsızlaştırmak için düğmeye basan Putin, özelikle enerji ticaretinde Çin ile Yuan'ın, Avrupa ile de Euro'nun toplam hacimdeki payını arttırarak yavaş da olsa, Türkiye'nin de yakından tanıdığı, ABD'nin 'dolarla terbiye etme' politikasına karşı ciddi bir girişimde bulunmaya hazırlanıyor.

 

 

ABD'nin 'Dolar ile terbiye etme' politikasına karşı önlemler alan Putin'den çarpıcı açıklamalar ile ilgili etiketler Putin ABD sscb sovyetler birliği
GÜNÜN VİDEOSU

Sultangazi'de aralarında husumet bulunan grup trafikte silahlı kavgaya tutuştu

Sultangazi'de aralarında husumet bulunan grup trafikte silahlı kavgaya tutuştu. Güpegündüz yaşanan silahlı kavgada 3 kişi yaralandı.