ABD'li zenginler servetlerini nasıl miras bırakacağını bilmiyor: Vergiden kaçmaya çalışıyorlar

ABD'li zenginlerin servetlerini miras olarak devretme konusunda büyük sıkıntı yaşadıkları ortaya çıktı. Yapılan bir araştırmaya göre, zenginler servetlerini nasıl devredeceğini bilmiyor. Zenginlerin en büyük çekinceleri ülkedeki yüksek veraset vergisi ve aileleri ile servetleri hakkında konuşmamaları oldu.

ABD'de önümüzdeki 20 yılda toplam 84 trilyon dolar servetin miras yoluyla el değiştirmesi bekleniyor. Ancak yapılan bir araştırma zenginlerin miras planlaması yapmadığını ortaya çıkardı. İsviçre merkezli uluslararası finans kuruluşu UBS'nin yaptığı son araştırma, ABD'li zenginlerin nasıl miras planlaması yapacağını bilmediğini ortaya koydu. 1 milyon doların üzerinde serveti olan 4 bin 500 yatırımcının katıldığı araştırma, yatırımcılar, koronavirüs salgınının sert etkilerine rağmen servet transferi için gerekli adımları atmadığını ortaya koydu.

Ankete katılan yatırımcıların yüzde 71'i miras vergilerini en aza indirmeyi hedeflerken, yüzde 70'i ise mirasçılarının servetlerini akıllıca kullanıp kullanamayacağını sorguluyor.

MİRASÇILARIN ÇOĞU NE KADAR ZENGİN OLABİLECEKLERİNİ BİLMİYOR

İsviçreli bankanın yaptığı anketten çarpıcı bir sonuç daha çıktı. Araştırmaya göre servet sahiplerinin yarısı bir miras planlarının olmamasının yanı sıra potansiyel mirasçılarıyla ne kadar zengin oldukları hakkında konuşmadılar. Ankete katılanlar konunun son derece hassas olduğuna dikkat çekerek bu konuşmayı yapmaktan çekindiklerini söylüyor.

Araştırmaya katılan ABD'li zenginlerin tamamı servetlerini eşit olarak bölmeyi planlamıyor. Ankete katılanların yüzde 80'i servetlerini daha yakın ilişkide oldukları kişilere devretmeyi amaçlıyor. Öte yandan aile yapıları ve özellikle üvey çocukların durumu servet paylaşımındaki zorluğu artırıyor.


SuperHaber Özel / Serkan Talan

ABD'li zenginler servetlerini nasıl miras bırakacağını bilmiyor: Vergiden kaçmaya çalışıyorlar ile ilgili etiketler ABD araştırma
GÜNÜN VİDEOSU

Fatih Altaylı, İran’da düşen helikopterin enkazını Akıncı İHA'nın bulmasından rahatsız oldu!

Gazeteci Fatih Altaylı, İran’da düşen helikopterin enkazını AKINCI İHA’nın bulmasından rahatsız oldu. Dünya AKINCI TİHA'yı ayakta alkışlarken, 'Fazla kasılmaya gerek yok yani' diyerek küçümsemeye kalkan Altaylı'ya tepki yağıyor.