ABD'li senatörden Türkiye'ye yaptırım açıklaması!

ABD'li Senatör Jim Risch, Türkiye ile yapılacak görüşmelerdeki gerginliği azaltmak amacıyla senatörlerin yaptırım tasarısını "şu anda" geçirmemelerini istediğini belirtti. Senatör Risch, görüşmede Erdoğan ile aralarında geçen diyaloğu da aktardı.

İngiliz merkezli haber ajansı Reuters'ta yer alan habere göre, gazetecilere özel açıklamalarda bulunan ABD Senatosu Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Cumhuriyetçi Jim Risch, "Muhtemelen, yaptırım tasarısını şimdi geçirmemek en iyisi" dedi.

Risch, ABD'nin Türkiye ile olan iyi ilişkiyi baltalamak istemediğini, ancak silah satışının devam edemeyeceğini aktardı.

ABD'li senatörden Türkiye'ye yaptırım açıklaması!

''ERDOĞAN'A AÇIKÇA İLETTİK, YAPTIRIM UYGULAYACAĞIZ''

Risch, Türkiye ile gerçekleştirilen görüşmenin son derece "tedavi edici" olduğunu ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a S-400 almaya devam edilirse, yaptırımların uygulanacağının "çok açık bir şekilde" iletildiğini belirtti.

Senatör Jim Risch, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ABD Başkanı Donald Trump'ın Beyaz Saray'da gerçekleştirdiği görüşmeye katılan beş Cumhuriyetçi'den biriydi.

 

ABD'li senatörden Türkiye'ye yaptırım açıklaması! ile ilgili etiketler Recep Tayyip Erdoğan Türkiye ABD Reuters
GÜNÜN VİDEOSU

Slovakya Başbakanı Fico’ya silahlı saldırı!

Slovakya Başbakanı Robert Fico’ya yönelik silahlı saldırı anının görüntüleri ortaya çıkarken, saldırganın 71 yaşındaki Slovakyalı şair ve aktivist Juraj Cintula olduğu belirtildi. Fico’nun ameliyatında ise 3 saat geride kaldı.