ABD'li o firma bir Türk şirketi daha satın alacak

Türk oyun şirketlerinin rekor bedellerle ABD'li firmalara satılmasına bir yenisinin daha eklenmesi bekleniyor. Daha önce Peak Games'i 1,8 milyar dolara satın alan ABD'li Zynga, bir Türk oyun şirketini daha bünyesine katmaya hazırlanıyor.

Türkiye'de özellikle pandemi döneminde büyüyen oyun pazarında Türk şirketlerin de değeri hızla artıyor. Son olarak Türk şirket Peak Games'i 1,8 milyar dolara alan ABD'li şirket Zynga, bir Türk şirketi daha satın almaya hazırlanıyor. Son dönemde yaptığı satın almalarla büyümeye giden ABD'li şirket, Forgerhero Yazılım ve iştiraki ByteTyper firmalarını bünyesine katmak için harekete geçti.

Dünya gazetesi yazarı Kerim Ülker, Türkiye'de oyun pazarının büyüdüğünü belirterek, 'unicorn' olarak adlandırılan şirketlerinin önemli bir bölümünün oyun pazarında olduğuna dikkat çekti.

Murat Ülker'in "ABD’li Zynga, bir Türk oyun şirketini daha alıyor" başlıklık yazısının ilgili bölümü şöyle:

"Dijital oyun pazarındaki büyüme, gözleri yeni yatırımlara hatta unicorn adaylarına çevirdi.

Hatırlayacağınız üzere geçtiğimiz yıllarda önemli satın almalar daha olmuştu. En önemli yatırımcı pozisyonunda olan ABD’li Zynga önce Türk oyun şirketi Peak Games’in bir birimini 100 milyon dolara, geri kalan bölümleri de 1,8 milyar dolara, sonrasında Gram Games’i 250 milyon dolara, ardından da bir diğer önemli oyuncu Rollic Games’in yüzde 80’ini 168 milyon dolara bünyesine katmıştı. Şimdilerde Zynga bir başka satın almaya imza atmak üzere.

Zynga'nın ana hissedarı olduğu Rollic Games Oyun Yazılım ve Pazarlama şirketi, Türk firması Forgerhero Yazılım ve iştiraki ByteTyper firmalarını bünyesine katmak üzere. Anlaşma sağlanırsa, ABD’li Zynga, Türkiye’deki yatırımlarına bir yenisini daha ekleyecek, Türk oyun pazarının en önemli oyuncularından biri haline gelecek. Şu ana kadar ABD’li Zynga’nın 2,3 milyar dolarlık satın alma yaptığını da unutmamak gerek.

2020 yılı Mart ayında kurulan Forgerhero Yazılım firması İstanbul merkezli. Şirketin kurucuları ve ortakları ise sektörde deneyim sahibi olan Alp Eren Özkul ve Dağhan Demirci. Forgerhero’nun iştiraki olan Estonya’da kurulu ByteTyper firmasının ise bünyesinde 18 farklı oyun bulunuyor."

ABD'li o firma bir Türk şirketi daha satın alacak ile ilgili etiketler Türkiye Zynga satın alma oyun şirketi
GÜNÜN VİDEOSU

Antalya'da huzurevinde çifte cinayet! Saldırı görüntüleri ortaya çıktı... İki elinde bıçakla kaçtı..

Antalya'da huzurevinde işlenen çifte cinayetin kamera görüntüleri ortaya çıktı. Güvenlik kamerası kayıtlarında, koridora iki elinde bıçakla çıkan İ.S'nin, kendisine doğru gelen güvenlik görevlisini görüp peşinden gittiği, yere düşen görevlinin kalkıp kaçtığı görülüyor.