ABD'li 14 senatörden Trump'a "Erdoğan'a baskı yap" çağrısı!

ABD'li 14 senatör, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan karşıtı bir mektup yazarak Başkan Donald Trump’a gönderdi. Küstah mektupta başta ABD'li diplomatlara uygulandığını iddia ettikleri taciz olmak üzere insan hakları ve demokratik değerlerin korunması konusunda Trump'tan Erdoğan'a baskı yapması isteniyor.

OdaTV'nin haberine göre, ABD’de, Bernie Sanders, Marco Rubio, Robert Menendez ve John McCain gibi isimlerin de aralarında bulunduğu 14 senatör, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a karşı bir mektup yazarak ABD Başkanı Donald Trump’a gönderdi.

Trump'a hitaben yazılan mektupta Trump'tan, “Erdoğan'a, ABD'nin bu tür davranışlara tahammül edemeyeceğini ve herhangi bir işbirliği için insan haklarına ve hukukun üstünlüğüne ortak bir taahhütte bulunması gerektiğine dair açık bir mesaj göndermenizi rica ediyoruz" sözleri ile baskı yapması istendi.

14 senatörün küstahlığı bununla da sınırlı değil. Mektup'ta Cumhurbaşkanı Erdoğan’da 14 senatör tarafından hukuka saygı göstermeye çağrılıyor.

Oysa aynı 14 senatörün ABD'si Metin Topuz vakasında olduğu gibi ucu kendilerine dokunan bir yargı sürecine müdahale etmeye çalışıp, hukuku devre dışı bırakmaya çalışmıştı.

AYLA ALBAYRAK DETAYI

Ayrıca mektupta, Wall Street Journal muhabiri Ayla Albayrak'a Türkiye'de verilen hapis cezası da hatırlatılıyor.

Ayla Albayrak, 2015'te PKK'nın Hendek kalkışması sırasında Silopi'de yaptığı bir haberde örgüt propagandası yaptığı gerekçesi ile tutuklanmış, yargılama sonucu2 yıl 1 ay hapis cezasına çarptırılmıştı.

İşte 14 senatörün yazdığı o mektup:

abd_mektup

abd_mektup2

ABD'li 14 senatörden Trump'a "Erdoğan'a baskı yap" çağrısı! ile ilgili etiketler ABD Trump senatör erdoğan mektubu
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.