ABD'li 11 Kongre üyesinden Joe Biden'a skandal Türkiye mektubu!

ABD'li 11 Kongre üyesi, ABD Başkanı Joe Biden'a Türkiye hakkında skandal ifadelerin yer aldığı bir mektup gönderdi. Mektupta Türkiye için "ABD için bir tehlike" tanımlaması yapılarak, "Türkiye'ye F-16 satılmamalı. Yönetim satışı onaylarsa, Kongre bloklar" denildi.

ABD'li 11 Kongre üyesi ABD Başkanı Joe Biden'a Türkiye aleyhinde skandal ifadelerin yer aldığı bir mektup gönderdi. Kongre üyelerinin mektupta, Türkiye'nin ABD ve müttefikleri için 'tehlike arz ettiği' iddia edilerek ,F-16'ların satışının gerçekleşmemesi, gerçekleşmesi durumunda ise Kongre'nin engelleyeceği ifade edildi. Mektupta, "F-35'ler S400'den dolayı verilmedi" ifadeleri de yer aldı.

ABD'li 11 Kongre üyesinden Joe Biden'a skandal Türkiye mektubu!

"DÜŞMAN GİBİ DAVRANMAYA DEVAM EDEN..."

Mektupta; Türkiye'nin 40 adet F-16 uçağı ile 8 uçağın iyileştirmesi için kit satın almak istediği yönündeki haberleri endişeyle takip ettiklerini belirten kongre üyeleri, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Türkiye'nin Eylül'de yeni bir S-400 hava savunma sistemini satın alabileceğine dair yaptığı açıklamayı anımsatarak, "ABD yapımı bir uçağı, düşman gibi davranmaya devam eden bir anlaşma müttefikine göndererek ulusal güvenliğimizi tehlikeye atmayı göze alamayız" ifadesini kullandı.

"F-35 SİSTEMİNİN RİSKE ATILMASI ENGELLENDİ"

Öte yandan, " Ankara'nın S-400 sistemini satın almasının ardından Türkiye'nin F-35 programından çıkarıldığı" belirtildi. ABD'de her iki iki parti tarafından desteklenen ve Biden yönetiminde de devam eden söz konusu kararın, F-35 sisteminin Türkiye tarafından riske atılmasını engellediği ifade edildi.

 

ABD'li 11 Kongre üyesinden Joe Biden'a skandal Türkiye mektubu! ile ilgili etiketler ABD Mektup f-16 biden 11 kongre üyesi
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.