AB'de "mülteci kotası" krizi! 3 ülke Adalet Divanı'na isyan etti...

Slovakya Başbakanı Fico, Polonya Başbakanı Szydlo ve Macaristan Dışişleri Bakanı Szijjarto, Avrupa Adalet Divanının, AB'nin sığınmacıların zorunlu paylaşımını öngören kota sistemine uyulması yönündeki kararına tepki gösterdi.

Slovakya Başbakanı Fico, kararın zorunlu kotaya yaklaşımlarında herhangi bir değişikliğe yol açmayacağını söyledi.

Sadece mahkemenin kendileri gibi düşünmediğinin ortaya çıktığını belirten Fico, şunları ifade etti:

"Slovakya, Avrupa Adalet Divanının kararına saygı duyuyor ama hükümet bugüne kadarki duruşunu değiştirmeyecek. Hükümetten beklenen dayanışmanın, sığınmacıları zorunlu kabul etmemek üzere olması için çalışmalarına devam edecek."

'POLONYA'NIN SIĞINMACI POLİTİKASINI DEĞİŞTİRMEYECEK'

Polonya Başbakanı Szydlo da ülkesinin AB'ye bağlı olduğunu, sorumluluklarını yerine getirdiğini ama kararın Polonya'nın sığınmacı politikasını değiştirmeyeceğini kaydetti.

Szydlo, ''Bunu bekliyorduk. Böyle bir kararın verileceğine emindik ama bu hiçbir şekilde Polonya hükümetinin izlediği sığınmacı politikasını etkilemeyecek. Vişegrad Grubu'nun da (Macaristan, Polonya, Çekya ve Slovakya) değiştirmeyeceğini düşünüyorum.'' diye konuştu.

'KARAR SORUMSUZCA VE KABUL EDİLEMEZ'

Macaristan Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanı Peter Szijjarto, başkent Budapeşte'de düzenlediği basın toplantısında, Adalet Divanının, sığınmacıların AB ülkeleri arasında zorunlu dağıtımını öngören kota sistemine uyulması yönündeki kararını değerlendirdi.

Divanın kararının kabul edilemez olduğunu belirten Szijjarto, "Kota sistemiyle ilgili karar sorumsuzca ve kabul edilemez. Asıl savaş şimdi başlıyor. Macarların onayı olmadan ülkeye hiç kimsenin yerleştirilmemesi için tüm hukuki adımları atılacaktır." dedi.

Kararının tüm Avrupa'nın geleceğini tehlikeye attığını, Avrupa ulusları ve Macarların çıkarına ters olduğunu savunan Szijjarto, "Avrupa mahkemesinde siyasi karar verildi. Siyaset, Avrupa hukukuna tecavüz etti. Karar, anayasanın aksine, Avrupa Komisyonunun üye ülkelerin üstünde olduğunu gösteriyor. Bu kabul edilemez. Ülkeyi korumak için her şeyi yapacağız." diye konuştu.

AB'de "mülteci kotası" krizi! 3 ülke Adalet Divanı'na isyan etti... ile ilgili etiketler Polonya Slovakya Macaristan avrupa adalet divanı
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.