ABD'den 'YPG'ye tank' verildi mi sorusuna yanıt geldi...

ABD'nin Ankara Büyükelçiliği, yayınladığı açıklamada Suriye'de herhangi bir gruba tank vermediklerini duyurdu. Verilen silahların göreve özel olduğu ve sadece Rakka'yı ele geçirmeye katkı sağlamak için verildiği ileri sürüldü. 900'e ulaşan TIR'larda ise iddia edildiği gibi silah olmadığı ilaç ve gıda bulunduğu belirtildi...

ABD, yaptığı açıklamada 'Suriye'de YPG'ye tanklar ve yüzlerce tır dolusu silah gönderildiğine' ilişkin haberleri yalanladı.

Açıklamada "ABD Suriye'de DEAŞ'a karşı yapılan savaşta herhangi bir gruba tank verilmemiştir" ifadesi yer aldı.

Büyükelçiliği'nin resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada, Irak-Suriye sınırını geçen TIR'larda da silah yerine gıda ve ilaç taşındığı iddia edildi.

İşte ABD'nin Ankara Büyükelçiliği'nin sosyal medya hesabından paylaşılan o açıklama...

abd_acIAklama

909 TIR SİLAH YPG'YE VERİLDİ

Anadolu Ajansı'nın verilerine göre bugüne kadar Suriye'ye giden TIR sayısı 909'a ulaştı.

ABD TIR'larda silah ve mühimmat yok dese de, verilecek silah listesinde bulunane 12 bin kalaşnikof marka tüfek, 6 bin makineli tüfek ve 3 bin 500 ağır makineli tüfeğin yanı sıra 3 bin Amerikan yapımı RPG-7 ve 1000 Amerikan yapımı AT-4 tanksavarı bölgedeki gruplara nasıl ulaştırdığını açıklamış değil...

ABD'den 'YPG'ye tank' verildi mi sorusuna yanıt geldi... ile ilgili etiketler YPG silah abd açıklama Tank zırhlı rakka
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.